TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam Memiş'ten piyasalara dair önemli değerlendirmeler

Para ve altın uzmanı İslam Memiş, bu hafta altın ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
İslam Memiş'ten piyasalara dair önemli değerlendirmeler

Finansal piyasalarda bu hafta yoğun bir veri kaybı yaşanacak. Asya bölgesindeki faiz kararları ve merkez bankaları onların konuşmaları dikkatle izlenecek. Ayrıca ABD'de Fed toplantı tutanakları ve enflasyon verileri açıklanacak. Ancak piyasaları doğrudan içeren herhangi bir verinin mevcut olduğu belirtiliyor.

İslam Memiş, bu hafta piyasalarda takip edecek bant aralıklarını açıkladı:

BIST 100 Endeksi:

BIST 100 endeksi, 9.109 puan seviyesinde devam ettikten sonra sert düşüşlerin ardından tepki düşüşleri ile %2.37 yükseldi. Memiş, bu hafta 9.050-9.400 puan aralığını takip edebileceklerini duyurdu.

Döviz Kurları:

Dolar/TL kuru 34,23 lira, Euro/TL ise 37,63 lira seviyesinden devam etti. Dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerini test etmesi, uluslararası piyasalarda doların değer kazanmasına, Euro'nun ise değer kaybına yol açtı. Memiş, döviz kurlarında genel beklentilerin olumlu olduğunu ve düşüşlerin TL temelli kalıcı olacağını ifade etti.

EUR/USD Paritesi:

EUR/USD paritesi, 1,0976 seviyesinden yoluna devam etti. Memiş, 1,0950 seviyesinde güçlü bir destek olduğunu belirtirken, paritenin tepkisel olarak yükselebileceğini ancak genel trendin negatife döndüğünü vurguladı. Fed'in belirsizliği ve Euro'nun oluşması, EUR/USD paritesinin 1.05'lere kadar gerilemesine neden olabilir.

Ons Altın (XAU/USD):

Ons altın, 2.653 dolar seviyesinden yoluna devam etti. Memiş, 2.580-2.680 dolar aralığını takip edebilecek değerleri ve 2.630 dolar seviyesinde güçlü bir destek alanı olduğunu kaydetti. Gram altın yatırımcılarının da ons kaybetmeden takip ettiğini belirten Memiş, gram altın için 2.980-3.080 lira aralığını izlemeyeceğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.