TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IC Enterra Yenilenebilir Enerji üretimini ilk çeyrekte yüzde 49,1 artış artırdı

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılının ilk çeyreğinde elektrik üretimini %49,1 artırarak 283 GWh seviyesine ulaştı. Aynı dönemde gelirlerini de ,3 artırarak 683 milyon TL’ye yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
IC Enterra Yenilenebilir Enerji üretimini ilk çeyrekte yüzde 49,1 artış artırdı

IC Holding'in enerji sektöründeki tecrübesiyle faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA), 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre şirket, geçen yılın aynı dönemine göre elektrik üretimini %49,1 artırarak 283 GWh seviyesine ulaştırdı. Bu sayede gelirlerini de ,3 yükselterek 683 milyon TL'ye çıkardı.

BAŞARILI ÇEYREK

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, elde edilen sonuçları değerlendirirken, "4 Nisan 2024 tarihinde hisselerimizin Borsa İstanbul'da yatırımcılarla buluşması sonrasında açıkladığımız bu sonuçlar, enerji sektöründeki sürdürülebilir büyüme potansiyelimizi de ortaya koyuyor. Yatırımcılarımızın, halka arz süreciyle birlikte sürdürülebilir bir büyümeye de ortak olduğunu bu sonuçlarla göstermiş olduk." dedi.

Kızılok ayrıca, yılın ilk çeyreğinde 3 farklı coğrafi bölgede yer alan toplam kurulu gücü 388 MW'yi bulan 9 HES santralinde elektrik üretimini yaklaşık %50 artırdıklarını, santrallerinin üç aylık üretiminin 283 GWh'ye çıktığını ifade etti. Gelirlerin 683 milyon TL'ye yükseldiğini, etkin operasyonel stratejiler ile geçen yılın aynı dönemine göre %9,5 artış göstererek 498 milyon TL FAVÖK elde ettiklerini açıkladı. Güçlü operasyonların etkisiyle bu yıl ilk çeyrekte yarattıkları net nakitin ise yaklaşık 300 milyon TL'yi bulduğunu da sözlerine ekledi.

YURT DIŞI YATIRIMLAR VE YENİ PROJELER

Faaliyetlerini yurt dışına taşıma hedefi doğrultusunda İtalyan Eterna Green S.r.l.'in 0 hissesini devralan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, bu sayede İtalya'da rüzgar ve güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji projeleri geliştirmeye ve portföyünü güçlendirmeye başladı.

Bunlara ek olarak 485 MW kapasiteli depolamalı GES ve RES projelerinde tüm ön lisanslarını aldığını ve izin süreçlerinin devam ettiğini bildiren IC Enterra, yatırım çalışmaları süren 136 MWm kapasiteli Hatay Erzin-2 YEKA GES'i de bu yıl içinde kademeli olarak devreye almayı planlıyor. Şirketin bir diğer odak noktası da izin süreçleri devam eden 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projesi. IC Enterra, izinlerin alınmasının ardından burada da yatırım çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.