TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistanlı Swan Energy, yüzer LNG terminalindeki yüzde 51 hissesini BOTAŞ'a satmayı planlıyor

Hindistan merkezli Swan Energy, yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz terminalindeki %51 hissesini 399 milyon dolara BOTAŞ'a satmayı planlıyor. Anlaşmanın altı ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
Hindistanlı Swan Energy, yüzer LNG terminalindeki yüzde 51 hissesini BOTAŞ'a satmayı planlıyor

Hindistan merkezli enerji şirketi Swan Energy, Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile önemli bir anlaşmaya imza atmak üzere. Bloomberg News'un haberine göre, Swan Energy, Hindistan'ın gübre devi IFFCO ile ortak olduğu yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (FSRU) terminalindeki %51 hissesini BOTAŞ'a satmayı planlıyor.

VASANT 1 PROJESİ

Swan Energy'nin iştiraki Triumph Offshore tarafından işletilen, 180.000 metreküp kapasiteli Vasant 1 FSRU, Eylül 2020'de Hyundai Heavy Industries Tersanesi'nden teslim alınmış ve Ocak 2023'ten bu yana BOTAŞ tarafından kiralanmaktaydı. Bu anlaşma ile BOTAŞ, FSRU'nun tamamına sahip olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Şirketin borsaya yaptığı açıklamada, 399 milyon dolar olarak değerlendirilen bu anlaşmanın altı ay içinde tamamlanması beklendiği belirtildi. Ancak anlaşmanın kesinleşmesi, hem hissedarların hem de ilgili düzenleyici kurumların onayına bağlı.

IFFCO'NUN DURUMU

Vasant 1 FSRU'nun kalan %49 hissesine sahip olan Hindistan'ın gübre devi IFFCO'nun hisselerini satıp satmayacağı henüz netleşmedi. Hem IFFCO hem de Swan sözcüleri, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ

Bu anlaşma, Türkiye'nin enerji güvenliği açısından büyük önem taşıyor. FSRU'lar, doğal gazın sıvılaştırılmış halde deniz yoluyla taşınmasını ve karaya çıkarılarak yeniden gazlaştırılmasını sağlayan yüzen tesislerdir. Türkiye'nin artan doğal gaz ihtiyacını karşılamak için FSRU'lara olan bağımlılığı giderek artıyor. Bu anlaşma ile BOTAŞ, FSRU filosunu güçlendirerek Türkiye'nin enerji arz güvenliğini artırmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.