TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hibe destekli serada yılda ortalama 90 ton muz üretiyor

Osmaniye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan yüzde 50 hibe desteğiyle sera kuran Mustafa Güvel, yılda ortalama 90 ton muz üretimi gerçekleştirerek tarımsal kalkınmaya destek sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 11:52
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Hibe destekli serada yılda ortalama 90 ton muz üretiyor

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Şube Müdürü Mehmet Karınsız ve teknik personelin katılımıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2021 yılında Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında hayata geçirilen Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi ile kurulan serayı inceledi.

Proje kapsamında 9 dekar alanda kurulan muz serasının işletmecisi Mustafa Güvel'den üretim aşamaları ve pazarlanması konularında bilgi alan Kolabaş, tarımsal kalkınma konusundaki çabalarından dolayı Güvel'e teşekkür etti.

Üretici Mustafa Güvel de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan yüzde 50 hibeyle kurduğu serada yılda ortalama 90 ton muz üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Serada sulama sistemi için oluşturduğu 15 bin ton su kapasitesine sahip havuzda yağmur sularını biriktirerek tekrar serada sulama amacıyla kullandığını ifade eden Güvel, "Bu yöntemle sulama konusunda büyük avantaj sağlıyorum" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.