TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: Türkiye'de hayvan sayısı azalırken ithalat patlıyor

CHP'li Gürer, TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayvan sayısının azaldığını ve 2023 yılında sona ereceği açıklanan hayvan ithalatının hızla arttığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 10:21
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Gürer: Türkiye'de hayvan sayısı azalırken ithalat patlıyor

İBRAHİM BAYSAL

ADANA(İLKHABER)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayvan sayısının azaldığını ve 2023 yılında sona ereceği açıklanan hayvan ithalatının hızla arttığını ifade etti. Gürer, 2021 yılında Türkiye'deki sığır sayısının 18 milyon 124 bin baş olduğunu, ancak 2023 yılında bu sayının 16 milyon 521 bine düştüğünü belirtti. Hayvan varlığının azalmasıyla birlikte hükümetin 2023 yılında ithalatı sonlandırma sözünü tutamadığını ve hayvan ithalatının yeniden hız kazandığını vurguladı.

2023 yılının ilk 8 ayında 136.139 ton sığır ithalatı yapıldığını ve bu ithalat için 578 milyon 695 bin 98 dolar ödendiğini açıklayan Gürer, geçen yılın aynı dönemine göre sığır ithalatının yüzde 771 oranında arttığını dile getirdi. Bu durumun yanlış hayvancılık politikalarının bir sonucu olduğunu belirten Gürer, besicilerin ve süt üreticilerinin yeterince desteklenmediğini ve hayvancılıkla uğraşmanın giderek zorlaştığını ifade etti.

Ayrıca, yem fiyatlarının arttığını ve küçük aile işletmelerinin hayvancılığı sürdüremeyecek duruma geldiğini söyleyen Gürer, bu durumun sonucunda et ve süt ürünlerinin fiyatlarının arttığını ve vatandaşların temel gıda ürünlerine erişimlerinin zorlaştığını dile getirdi.

Ömer Fethi Gürer, hayvan sayısındaki azalmanın ve ithalatın artmasının Türkiye'nin tarım ve hayvancılık politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini gösterdiğini belirterek, hükümeti bu konuda gerekli adımları atmaya davet etti.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.