TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler, iş dünyası liderleriyle bir ara geldi

TÜSİAD tarafından Sabancı Holding şirketleri Brisa, Kordsa ve Temsa’nın destekleriyle “Seninle İyi Gelecek” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan gençler, iş dünyası liderleriyle bir ara gelerek yenilikçi ve sürdürülebilir fikirleri geliştirme olanağı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 06:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 06:50
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Gençler, iş dünyası liderleriyle bir ara geldi

TÜSİAD tarafından Sabancı Holding şirketleri Brisa, Kordsa ve Temsa’nın destekleriyle “Seninle İyi Gelecek” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan gençler, iş dünyası liderleriyle bir ara gelerek yenilikçi ve sürdürülebilir fikirleri geliştirme olanağı buldu.

18-30 yaş arasındaki gençlerin sürdürülebilirlik alanında farkındalıklarını artırmayı hedefleyen “Seninle İyi Gelecek” etkinliği, Sabancı Holding şirketleri Brisa, Kordsa ve Temsa’nın destekleriyle gerçekleştirildi. Farkındalık oturumları, ağ buluşmaları ve etkileşim oturumlarıyla iş dünyası liderleriyle tanışma fırsatı yakalayan gençler, fikir maratonuyla da yenilikçi ve sürdürülebilir girişim fikirleri geliştirdiler.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper gerçekleştirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan,
konuşmasında, TÜSİAD’ın gençleri iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli paydaşlardan biri olarak gördüğünü söyledi. 

Turan, “Gençlerin yenilikçi fikirleri, sosyal farkındalıkları, girişimcilik ruhu ve değişimlere uyum sağlayabilme yetenekleri iklim değişikliğiyle mücadeledeki en güçlü yanlarımızdan biri. İş dünyasının, kurumların ve gençlerin sürdürülebilirlik ve girişimcilik konusundaki farkındalığının artırılması için çalışıyoruz. Bu doğrultuda girişimcilik programları düzenliyor, yaptığımız proje ve rapor çalışmalarına gençleri dahil ediyoruz.
Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte konuşulan konuların, sorulan soruların ve ortaya atılan fikirlerin sürdürülebilirlik ve girişimcilik konusundaki çalışmalarımızı perçinleyeceğine inanıyorum. Gençler hem umudumuz hem de dünyanın bugünü ve geleceği.”

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper de etkinlik için bir video mesaj gönderdi.  

Mesajında, dünyada yaşanan gençlik aydınlanmasının insanlığın en büyük şanslarından biri olduğunu ifade eden Alper, “Tek seçeneğimiz bu şansı iyi kullanmak. Artık doğru ve parlak fikirlerin, para ve finansmandan çok daha önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bugün birçok şirket 2030, 2040, 2050 için sürdürülebilirlik hedefleri koyuyor. Ama mevcut teknolojilerle, iş modelleriyle sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmamız mümkün değil. Bu yüzden gençlerin fikirlerine, kararlılığına, tutkusuna ihtiyacımız var” ifadeleri kullandı.

Mesajının son bölümünde girişimcilere seslenen Cenk Alper şöyle devam etti:

“Girişimcilik sizin hayattaki belki de en büyük yılmazlık sınavınız olacak. İleride görüyorsunuz; bir vaha var.  Ama o vahaya giden yol dikenlerin içinden, bataklıklardan geçiyor. Bu yolda birçok hata yapacaksınız. Korkmayın. Hata yapmak yanlış değildir. Yanlış olan hatadan dönmemeyi tercih etmektir. Hatadan dönün, kalkın, devam edin.  Biz sizin yanınızdayız. Her zaman da olmaya devam edeceğiz.”

Etkinlik kapsamında  “4 Lider 40 dakika” başlıklı panelde TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masa Başkanı Cevdet Alemdar, IFC Kıdemli Ülke Müdürü Selma Rasavac ve Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün panelde sunum yaptı.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.