TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Etisalat, GlassHouse'u 60 milyon dolara satın aldı

BAE'li teknoloji devi, 20 yıl aradan sonra Türkiye'de önemli bir satın alma gerçekleştirdi. GlassHouse, 60 milyon dolara Etisalat'a geçti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
Etisalat, GlassHouse'u 60 milyon dolara satın aldı

Emirates Telecommunications Group Company (e&), Türkiye'nin en önemli bilişim teknolojileri altyapısında hizmet sağlayıcısı olan GlassHouse'un tamamını 60 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma ile BAE merkezli şirket, 20 yıl aradan sonra Türkiye'ye önemli bir yatırım yapmış oldu.

KÖRFEZ BÖLGESİ'NİN DEVİNDEN TÜRKİYE'YE YATIRIM

Körfez Bölgesi'nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan e&enterprise, Türkiye'yi uzun zamandır yakından takip ediyordu. 2004 yılında Türkiye ve EMEA bölgesinde veri yedekleme, arşivleme ve depolama konularında nitelikli çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunmak amacıyla kurulan GlassHouse, 2018 yılında yatırım fonu Mediterra Capital tarafından satın alındı. İstanbul merkezli GlassHouse, bankacılık, teknoloji, telekomünikasyon, kamu hizmetleri, havacılık ve savunma sektörlerinde yaklaşık 2 bin kuruluşa hizmet veriyor. 6 yılda cirosunu 3 kat artıran Türk şirketinin Katar ve Güney Afrika'da ofisleri bulunuyor.

ETİSALAT HAKKINDA

Afrika ve Ortadoğu'da 32 ülkede faaliyet gösteren Etisalat, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) en büyük telekomünikasyon şirketidir. Şirket, 2005 yılında Türk Telekom'un ihalesine de katılmıştı.

SATIN ALMANIN ÖNEMİ

Bu satın alma, Etisalat'ın Türkiye pazarına girişini ve bölgedeki büyüme planlarını göstermesi açısından önemlidir. GlassHouse'un güçlü müşteri tabanı ve sektördeki deneyimi ile Etisalat, Türkiye'de önemli bir pazar payı elde etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.