TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin maaş alamaması söz konusu: Ekonomist Evren Devrim Zelyut açıklama yaptı

2023 yılı Küresel Emeklilik Raporunda dikkatleri üzerine çeken ekonomist Evren Devrim Zelyut açıklama yaptı. Bu rapora göre emeklilerin maaş alamama riski yer alıyor. İşte detaylar... 

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
Emeklilerin maaş alamaması söz konusu: Ekonomist Evren Devrim Zelyut açıklama yaptı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut bu konu hakkında, emekli maaşlarının az olunduğu düşünülürken esas tehlikenin bu zihniyetin devam etmesi halinde emekliler maaş alamayacaklar, şeklinde açıklama da bulundu. 


Emekli bayram ikramiyeleri

Gündem içerisinde emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılmakta olan yüzde 50 zamların konuşulması devam ederken, ekonomist Evren Devrim Zelyut, bir başka konuya da işaret etti. Halk Tv kanalında yayınlanan Gündem Özel programına katılan Zelyut emeklilik maaş ödenmeme durumuna dikkat oluşturdu. 
Asgari ücrete zam gelmesinin ardından peş peşe diğer maaşlara da zam geldi. Lakin maaşlara zam gelirken diğer fiyatlar durduğu yerde durmuyor. Bu sebeple emekli vatandaşlara maaşları yetmiyor. Yetmediğinden dolayı herkes emekli maaşlara az zam geldiğinden yakınıyor. Ancak daha fazla zam yapılma durumu ülke ekonomisini zor şartlara sokabilir. Bu durum da emeklilerin hiç maaş alamama gibi bir riskle karşı karşıya bırakabilir. Bu durum Küresel Emeklilik Raporunu açıklayan Evren Devrim Zelyut gözler önüne sermiş durumdadır.

evren devrim zelyut


Küresel Emeklilik Raporu

Evren Devrim Zelyut yapmış olduğu açıklama da Küresel Emeklilik Raporundan bahsetti. Rapor içerisinde dünya genelinde emekli sistemleri incelenip A, B, C ve D olarak kategorize yapılıyor. D kategorisi içerisinde ülkeler de arasında Hindistan, Arjantin, Tayland ve Türkiye yer alıyor. Bu kategori içerisinde bulunan ülkeler açısından emeklilik sistem sürdürülebilirlik açısından ciddi endişeleri bulunuyor. Yapılan bu değerlendirmelerde bu ülkelerin emeklilik sisteminde önemli düzenleme olmazsa, emekli maaş ödemelerinde sorun yaşanması bekleniyor. Evren Devrim Zelyut Türkiye malı durumlarına göre rezerv durumuna işaret edip, ülke ekonomik durumu ile karşı karşıya bulunduğunu bu durumun emekli maaş ödemeleri riske atılacağı vurgulandı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.