TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeğe zam kapıda

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, devlet destekli olarak fabrikalara verilen ucuz un satışının durdurulması ve girdi maliyetlerinin artmasıyla ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. 200 gram ekmeğin 7,5 liraya mal olduğunu belirten Tekin, “Biz hesaplarımızı yaptık ama henüz Adana Valiliği’ne müracaatımız olmadı. Asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz. Ondan sonra  zam yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ekmeğe zam kapıda

Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ

ADANA (İLKHABER) - Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, devlet destekli olarak fabrikalara verilen ucuz un satışının durdurulması ve girdi maliyetlerinin artmasıyla ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.  Tekin, yaptıkları çalışmalarla 200 gramlık ekmeğin maliyetinin 7,5 liraya çıktığını tespit ettiklerini anlattı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), un sanayisine sattığı ucuz buğday satışını durdurdu. Devlet destekli 340 lira olan un fiyatı, TMO'nun devreden çıkmasıyla birlikte yüzde 67 artarak 570 liraya çıktı. Un fiyatlarındaki bu artış, ekmek fiyatlarına da yüzde 30 ile 50 arasında bir zam olarak yansıyacağı öne sürüldü. Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden ekmek zamlanacak yönünde paylaşımlar yapılmaya başlandı. Sosyal medyada paylaşım yapan bazı kişiler ekmek fiyatlarının 10 liraya çıkabileceğini iddia ediyor.

UCUZ UN SATIŞI SONA ERDİ

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, devlet destekli olarak fabrikalara verilen ucuz un satışının durdurulduğunu söyledi. Bununla birlikte fırıncılar olarak 350 lira bandından aldıkları ekmeklik unun fiyatının 530 ila 550 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Un fiyatlarının yükselmesinin, dolar ve akaryakıt fiyatları ile diğer girdi fiyatlarının artmasının fırıncı esnafını olumsuz etkilediğini vurgulayan Tekin, 1 adet ekmek fiyatını hesapladıklarında 7,5 lira gibi bir rakam ile karşılaştıklarını savundu.

ZAMMI BİZ YAPMIYORUZ

Yapılan zammı herkesin Fırıncılar Odası’nın yaptığını sandığını anlatan Tekin, “Ekmeğe zammı biz yapmıyoruz. Bizler yaşanan artıklarla birlikte hesabımızı yapıp ilgili yerlere bildiriyoruz. Alınan karar doğrultusunda görüşlerimizi bildirip öyle zamlar yapılıyor. İğneden ipliğe tüm girdilerin arttığı bir dönemde ekmeğe zam yapılması için büyük çaba harcadık. Devlette bu konuda ucuz un sağlama noktasında bizlere destek verdi. Ancak bu ucuz un tahsisi kalkınca zam yapılması kaçınılmaz oldu” dedi.

ZAM İÇİN MÜRACAATIMIZ OLMADI

Son olarak yaptıkları hesaplamalarda 200 gram ekmeğin 7,5 liraya mal olduğunu belirten Tekin, “Biz hesaplarımızı yaptık ama henüz Adana Valiliği’ne müracaatımız olmadı. Asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz bu açıklamayla girdi fiyatlarında daha da artış yaşanabilir. Bayram sonu gibi durumu değerlendireceğiz. Ona göre fiyat çıkartıp gerekli yerlere bildirimlerimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

ekmek (1)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.