TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024'ü güçlü bir başlangıçla selamlıyor: İhracat yüzde 14,5 arttı!

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Suudi Arabistan, İngiltere ve Güney Kore'de gerçekleştirdiği etkinlikler ve başarılı pazarlama faaliyetleriyle 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. İki aylık dilimde yüzde 14,5'lik bir artışla 184,5 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024'ü güçlü bir başlangıçla selamlıyor: İhracat yüzde 14,5 arttı!

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaparak Suudi Arabistan, İngiltere ve Güney Kore'de düzenlediği etkinliklerle Türkiye'nin maden ihracatını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çabaların meyvesini alan birlik, Ocak-Şubat döneminde ihracatını geçen yıla göre yüzde 14,5 artırarak 184,5 milyon dolara çıkardı.

2024'ün tamamında da başarıyı sürdürmeyi hedefleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği, mart ayında Çin'de Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na, Nisan ayında ise İzmir MARBLE Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak. Sektördeki güncel gelişmeleri ve 2024 faaliyetlerini paylaşan bir basın toplantısı düzenleyen birlik yöneticileri, maden sektörünün Türkiye ekonomisi için kritik bir rol oynadığını vurguladı.

ALİMOĞLU: TÜRKİYE İÇİN 5,7 MİLYAR DOLARLIK BİR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2023 yılında maden sektörünün Türkiye için 5,7 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Bu kapsamda doğal taş ihracatının 1,9 milyar dolarlık bir paya sahip olduğunu ifade eden Alimoğlu, zorlu ekonomik koşullara rağmen sektördeki gücün arttığını dile getirdi. 2022'de 6,5 milyar dolar olan ihracatın 2023'te düşüş gösterdiğini kaydeden Alimoğlu, bu düşüşte yerel ve küresel ekonomik zorlukların etkili olduğunu belirtti.

Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin 2024'te maden sektöründeki etkinlikleri ve ihracat performansı sektöre ivme kazandırmaya yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.