TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan Yatırım Bankası, TVF'nin SIB ile İmzaladığı İslami finansman anlaşmasına aracılık etti

Doğan Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu'nun Sharjah Islamic Bank ile imzaladığı 100 milyon dolarlık İslami finansman anlaşmasında finansal danışman ve koordinatör olarak rol aldı. Bu işlem, Türkiye Varlık Fonu'nun fonlama kaynaklarını çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak önem taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
Doğan Yatırım Bankası, TVF'nin SIB ile İmzaladığı İslami finansman anlaşmasına aracılık etti

Doğan Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) Sharjah Islamic Bank (SIB) ile imzaladığı 100 milyon dolarlık İslami finansman anlaşmasında finansal danışman ve koordinatör olarak görev aldı. Bu anlaşma, TVF'nin fonlama kaynaklarını çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

TVF'nin, Sharjah Islamic Bank tarafından dünyada bir varlık fonuna sağlanan ilk karşılıklı murabaha finansmanı olan bu anlaşma, Türkiye'nin uluslararası İslami finans alanındaki önemini vurguluyor. TVF Genel Müdürü Arda Ermut, işlemle ilgili olarak, Türkiye'nin İslami finansın önemli bir aktörü olmasının ve bu alandaki enstrümanların çeşitlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Sharjah Islamic Bank CEO'su Mohamed Abdalla ise Türkiye'ye yönelik bu işbirliğinin, uluslararası İslami finansman fırsatlarının derinliğini artıracağına inandıklarını belirtti. Ayrıca, bu işbirliğinin, Türkiye gibi ülkelerin stratejik kuruluşlarının finansman ihtiyaçlarına yanıt verme kararlılığını gösterdiğini dile getirdi.

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, Türkiye Varlık Fonu ile Sharjah Islamic Bank arasındaki bu önemli finansmana aracılık etmekten gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca, bölgesel ve uluslararası yatırımcılarla olan yakın ilişkilerini kullanarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Bu işbirliği ve uluslararası finansman işlemi, Türkiye ekonomisine ve ekonomi politikalarına duyulan güvenin bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.