TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Citigroup: Hindistan'a yabancı yatırım akını bekleniyor, 100 milyar dolar hedefleniyor

Citigroup, Hindistan'ın yüksek teknolojili üretim, altyapı ve iklim değişikliği projelerine yabancı yatırımcıların ilgisini çekeceğini ve cari mali yılda ülkeye 100 milyar dolar yatırım yapılacağını öngörüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
Citigroup: Hindistan'a yabancı yatırım akını bekleniyor, 100 milyar dolar hedefleniyor

Citigroup, yabancı yatırımcıların Hindistan'ın yüksek teknolojili üretim, altyapı ve iklim değişikliği projelerine yöneleceklerini ve cari mali yılda Hindistan'a 100 milyar dolar kadar yatırım yapacaklarını öngördü.

YATIRIMLARIN ODAK NOKTASI: YÜKSEK TEKNOLOJİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Citigroup'un Güneydoğu Asya ve Hindistan alt kıtası kurumsal bankacılık başkanı K Balasubramanian'a göre, Hindistan'ın net sıfır hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için çalışan şirketler yabancı sermaye akışından faydalananlar arasında olacak. Balasubramanian, "İklim değişikliği büyük bir şekilde gerçekleşiyor ve muhtemelen yabancı fon girişlerini tetikliyor" dedi.

HİNDİSTAN HÜKÜMETİ'NİN YATIRIM HEDEFLERİ

Hindistan hükümeti, Güney Asya ülkesinin Çin'den uzaklaşmak isteyen yatırımcıları çekmesiyle önümüzdeki yedi yıl içinde yılda 110 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekmeyi hedefliyor. Bu rakam, son beş yılda yıllık ortalama 70 milyar doların üzerinde.

Hindistan'ın yüksek teknolojili üretim, altyapı ve iklim değişikliği projelerine yönelik bu büyük yabancı yatırım akışı, ülkenin ekonomik büyümesine ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.