TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa İstanbul'da yeni işlem haftasına pozitif başlangıç

BIST 100 endeksi, yeni işlem haftasına olumlu bir başlangıç yaparak %0,98 değer kazancıyla 9.134,22 puandan açıldı. Sektörel bazda teknoloji, kağıt ve bilişim öne çıkarken, ulaştırma sektörü hafif bir düşüş kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
Borsa İstanbul'da yeni işlem haftasına pozitif başlangıç

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni işlem haftasına yüzde 0,98'lik bir yükselişle 9.134,22 puandan başladı. Geçtiğimiz hafta yüzde 4,39'luk bir artış kaydeden endeks, haftayı 9.450,97 puandan kapatmıştı. Bu hafta da alıcılı bir başlangıç yaparak pozitif bir görünüm sergiledi.

Açılışta yüzde 2'lik bir değer artışı kaydeden teknoloji, kağıt ve bilişim sektörleri, en çok yükselen sektörler arasında yer aldı. İlk işlemlerde ulaştırma sektörü ise yarım puanlık bir düşüş yaşayarak tek ekside kalan sektör oldu. Turizm, spor ve faktöring sektörleri ise yatay bir seyir izledi. Bankalar ve holding sektörü ise güne yüzde 1'e yakın bir yükselişle başladı.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında güne yükselişle başlayan şirketler arasında MIATK, EGEEN, BOBET, KOZAL ve AKCNS öne çıktı. THYAO, ARCLK ve PENTA payları ise güne kısmi bir düşüşle başlayan hisseler arasında yer aldı.

Genel olarak borsa İstanbul'da KIMMR, GSRAY ve GARFA payları güne tavan fiyatından başlarken, AVHOL ve FENER payları ise taban fiyatından başlayarak en çok gerileyen hisseler oldular. Yeni işlem haftasında piyasa katılımcıları, endeks üzerindeki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.