TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çalışan anneler için aylık destek başvuruları başladı

Türkiye'de kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, çalışan annelere çocuklarının bakımı için aylık 325 Euro destek sağlanacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
Ankara, İstanbul ve İzmir'de çalışan anneler için aylık destek başvuruları başladı

Türkiye'de kadın istihdamının desteklenmesi adına önemli bir adım atıldı. Çalışan annelere 0-24 ay arasındaki çocuklarının eğitimli bakıcılar eliyle bakımı için toplam 3.900 Euro tutarında destek verilecek. Bu destek, Ankara, İstanbul ve İzmir'de başladı ve aylık 325 Euro olarak ödenecek.

çalışan annelere destek

Çalışan annelere destek ödemesi şartları nelerdir?

Projeden yararlanmak isteyen annelerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Öncelikle, başvuru tarihinde 0-24 ay arasında çocuğunun olması gerekiyor. Ayrıca, başvuruda bulunacak annelerin Ankara, İstanbul veya İzmir illerinden birinde ikamet etmeleri ve çocuklarıyla aynı evde yaşamaları gerekiyor.

çalışan annelere destek

Başvuruda bulunacak annelerin tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak bir işverene bağlı çalışıyor olmaları gerekiyor. Tam zamanlı çalışan annelere aylık 325 Euro destek sağlanırken, bekâr anneler ile özel gereksinimli çocuğu olan tam zamanlı çalışan annelere ise 375 Euro destek verilecek. Yarı zamanlı çalışan annelere ise sırasıyla 162,50 ve 212,50 Euro tutarında destek sağlanacak.

Projeden yararlanmak isteyen annelerin ön kayıt için e-Devlet şifresiyle internet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ön kayıtların haziran ayında yapılacağı belirtilirken, başvuruların ilk gelene göre kesin kayıt hakkının verileceği vurgulanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.