TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'da Simit zammı geri alındı: Simit 10 liradan satılmaya devam edecek!

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara'da simide yapılan zam kararını iptal ettiklerini duyurdu. Buna göre Ankara'da simit, 15 lira değil bir önceki fiyatı olan 10 liradan satılmaya devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da Simit zammı geri alındı: Simit 10 liradan satılmaya devam edecek!

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, geçtiğimiz günlerde açıkladığı simit fiyatına yapılan zamın geri alındığını duyurdu. Delibaş, Ankara'da simidin 15 TL olacağını açıklamış ve yeni fiyatın 28 Ocak'tan itibaren geçerli olacağını belirtmişti.

Ancak yapılan değerlendirmelerin ardından simidin 15 lira olmasının yüksek olduğuna karar verildiğini ifade eden Delibaş, zam kararının iptal edildiğini açıkladı. Buna göre Ankara'da simit, bir önceki fiyatı olan 10 liradan satılmaya devam edecek.

Delibaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cuma günü Ankara simidinin satış fiyatının 10 liradan 15 liraya çıkmasına karar vermiştik. Daha sonra bir değerlendirme yaptık ve 15 liralık fiyatın yüksek olduğuna karar verdik. Bugün itibarıyla da zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek. Gücümüz yettiğince de 10 liradan satmaya devam edeceğiz."

Savaş Delibaş, esnafın kira maliyetlerinin arttığını ve destek alınması durumunda bir sene boyunca zam yapmayacaklarını ifade etti. Ayrıca, yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirterek, devlet büyüklerinden özür dilediklerini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.