TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AHBİB, 2023 İhracatın Yıldızlarını ödüllendirdi

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), 2023 yılında 12,4 milyar dolarlık ihracata 2,1 milyar dolarlık katkı sağladı ve en başarılı 27 üyesini ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:53
Kaynak: BÜLTEN
AHBİB, 2023 İhracatın Yıldızlarını ödüllendirdi

Türkiye’nin 2023 yılındaki 12,4 milyar dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatına 2,1 milyar dolar değer ile destek veren Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), bu performansa en güçlü desteği veren 27 üyesini ödüllendirdi. AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş’in ev sahipliğinde Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) hizmet binasında gerçekleştirilen 2023 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgür Emire, Mersin İl Emniyet Müdürü Kürşat Karabörk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

“Sektör ihracatında yüzde 17 olan payımızı yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde sektör ihracatına yüzde 17 oranında destek verdiklerini belirterek bu oranı yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin yüksek enflasyonla mücadelesinde döviz ihtiyacının büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Veysel Memiş, bu zorlu dönemde ihracatçıların motivasyonunu güçlü tutmanın çok kıymetli olduğunun altını çizdi. AHBİB’in 2023 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlere değinen Başkan Veysel Memiş, Almanya, ABD, Dubai, Singapur, Rusya’daki prestijli fuarlara katıldıklarını, aynı dönemde Etiyopya’dan alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdiklerini ve İtalya’nın Salerno şehrine sektörel ticaret heyeti düzenlediklerini anlattı.

Veysel Memiş, “Bu çalışmamızda, tüm dünyada bulgur ismiyle bilinen ve sektörümüzde önemli bir yeri olan bu ürünümüzün Rusya’da tanıtımını yaparak imajının geliştiriyor, pazardaki sürdürülebilirliği sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise 2023 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren AHBİB üyesi firmaları tebrik ederek, Mersin’in hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe önemli rol oynadığını belirtti.  AHBİB 2023 Yılı İhracatın Yıldızları listesinde 7 firmanın Mersin merkezli olmasından büyük memnuniyet ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, büyük emek vererek Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan AHBİB ihracat ailesine teşekkür etti. Pandemi süreci ve deprem afetinde Mersin’deki ihracatçıların büyük duyarlılık göstererek ihtiyaçların karşılanmasına destek verdiğini anımsatan Vali Pehlivan, asrın felaketinde kentte zarar gören okulların yeniden yapılması ve onarımı konusunda aynı hassasiyeti göstereceklerine inandığını söyledi. Vali Pehlivan, Mersinli sanayicileri ve ihracatçıları, başarılı sporculara ve takımlara sponsorluk desteği vermeye de davet etti. 

AHBİB 2023 Yılı İhracatın Yıldızları listesine giren 27 firmaya ödüller verildi

Konuşmaların ardından AHBİB Başkanı Veysel Memiş ile birlikte Vali Ali Hamza Pehlivan, Emniyet Müdürü Kürşat Karabörk, MTSO Meclis Başkanı Hamiz İzol ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, AHBİB’in 2023 yılındaki ihracat performansına Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman illerinden en güçlü desteği veren 27 firmaya ödüllerini verdi. 
2023 Yılı İhracatın Yıldızları listesinde şu firmalar yer aldı: Arbel Bakliyat, Başhan Agro, Memişoğlu Tarım Ürünleri, Armada Gıda, Aves Enerji Yağ, ADM Besin, Omnia Nişasta, Dicle Gıda, Durum Gıda, Pioneer Tohumculuk, Tat Nişasta, Akyem Adana Yem, Anı Bisküvi, Bifa Bisküvi, Modern Çikolata, Şimşek Bisküvi, Lark Gıda, Özalp Un ve Unlu Mamuller, Oylum, Öz-Yıl Un, Eryağ-Erciyes Yağ, Bakers Unlu Mamullar, Ekrem Agro, Bayramoğlu Kardeşler, Mirbey Un, Progen Tohum ve İnci Bulgur.
Törende ayrıca en fazla sayıda ülkeye ihracat gerçekleştiren Anı Bisküvi, Bifa Bisküvi, Şimşek Bisküvi ve Omnia Nişasta’nın temsilcilerine de bu kategorideki ödülleri takdim edildi. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.