TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da 'tartı ve fiyat etiketi' denetimi yapılacak

Yurt genelinde gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik "tartı ve fiyat etiketi" denetiminin, önümüzdeki günlerde Adana'da da yapılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'da 'tartı ve fiyat etiketi' denetimi yapılacak

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Ticaret Bakanlığı ekiplerinin yurt genelinde gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik "tartı ve fiyat etiketi" denetimini, önümüzdeki günlerde Adana'da da yapacağını söyledi.

ATO Başkanı Yücel Bayram, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelemek zorunda kaldıkları 2. Grup Meslek Komitesi İstişare Toplantısı'nda, gıda satışı yapan iş yeri sahiplerine “tartı ve fiyat” uyarısında bulundu.

Gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda ilgili bakanlıklar tarafından sıkı bir şekilde denetimler yapıldığını belirten Yücel Bayram, öncelikle terazi ve kantar gibi tartı aletlerinin kontrollerinin iş yeri sahipleri tarafından ihmal edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Adana Ticaret Odası, bakanları ağırlayacak1

ATO Başkanı Bayram, "23 Ekim Pazartesi gününden itibaren özellikle tartı aletleri kontrol edilmeye başlanacak. Bu denetimler 19 Ekim Perşembe günü başlamıştı ancak birçok sektörde faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda ilgili kurum yetkilisini arayarak süre istedik. Aynı zamanda hâl fiyatlarıyla pazar fiyatları arasındaki fark, Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alınmış durumda ve denetimler yapılıyor. Ticaret Bakanlığı'ndan bir heyet Adana’da 20 gün denetim çalışması gerçekleştirecek. Gıda sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın kantar ve terazilerinin muayenelerini süre geçmeden yaptırmaları gerekiyor. Tartı aletleri kontrollerinin başlaması 23 Ekim Pazartesi gününe kadar ertelendi ancak fiyat ve gramaj konularına bakılmaya başlandı." dedi.

"Fırsatçılık yapanlar ortaya çıkacak"

Denetimlerde özellikle büyük ölçekli marketlerdeki gramaj konularına dikkat edildiğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

"Örneğin bir ürünün ambalajında 500 gram yazıyor ancak, tartıldığında 450 gram çıkıyorsa gerekli işlem yapılır. Ben de bu kötü niyetli insanların yaptığını doğru bulmuyorum. Hepinize de işin doğrusunu yapmayı tavsiye ediyorum. Etrafımdaki insanlara da özellikle bir ürünü tarttırıp almaları uyarısında bulunuyorum. Bu uyarıları dikkate alırsanız sevinirim. Hâl ve pazardaki fiyat farklılıkların sorumlusu tabii ki siz değilsiniz. Ama fırsatçılık yapan kişiler denetimlerde ortaya çıkacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.