TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Ticaret Odası, bakanları ağırlayacak

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat ile Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'nın önümüzdeki günlerde Adana'ya geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Ticaret Odası, bakanları ağırlayacak

CANSU ERSOY

ADANA (İLKHABER) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı, ATO bünyesinde kurulan Tarım Destekleme Ofisi açılışına davet ettiklerini ifade etti.

Başkan Yücel Bayram, ATO'nun 2. Grup Meslek Komitesi İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, oda olarak sürdürülen çalışmalara değindi.

Adana Ticaret Odası, bakanları ağırlayacak2

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, Ankara'daki TOBB İkiz Kuleler’de yapılan Akdeniz Bölge Toplantısı'na Adana’daki diğer oda başkanları ile birlikte katıldığını belirten Başkan Yücel Bayram, "Toplantıya katılan bölge oda ve borsa başkanlarına, TOBB’un çalışmalarına ilişkin sunumlar yapıldı. Toplantıda oda ve borsalar; yeni kurumsal kapasite inşa etme süreci ve hizmet kalitesini artırmak için yapılacaklar istişare edilirken, üyelerin sektörel, bölgesel sıkıntı ve talepleri de değerlendirildi." dedi.

TOBB Akdeniz Toplantısı

Toplantı için gittikleri Ankara'da Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı bir sonraki istişare toplantısı için Adana'ya davet ettiklerini ifade eden Başkan Bayram, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak en çok konuştuğumuz konu tarım. Maalesef bu salonda bulunan üyelerimiz alıcı ama aynı zamanda da üretici. Adana'da mısır ve narenciye tehlikede. Ankara'da en azından narenciyeye bir devlet desteği verilmesiyle ilgili görüşlerimizi bildirdik. Önümüzdeki ay yapılacak olan istişare toplantımıza Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı davet ettik. Bakanlarımızı davet etmemizin nedeni de; yıllardır Adana'da olmayan Tarım Destekleme Ofisimizin açılışını yapmaları.  Özellikle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile burada bir araya gelerek dertlerimizi konuşacağız. Bir aksilik veya farklı bir durum olmaz ise Sayın Bakanımız geleceğini söyledi" diye konuştu.

Adana Ticaret Odası, bakanları ağırlayacak3

"Önerilere açığız"

ATO Başkanı Yücel Bayram, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu toplantıları sürekli hâle getirmek istiyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu gibi toplantılara katılım ne kadar çok olursa, bu sektör için bizim yapabileceklerimizin işlerin o kadar fazla olacağını düşünüyorum. Bizlerin yaptığı çalışmalar var. Ama sizden gelecek olan önerilere de açığız. Bugüne kadar sizden gelen önerilere geri dönmemezlik yaptığımız olmadı. Nerede ne sorun varsa düzeltmek için elimizden geldiğince çaba gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz."

Adana Ticaret Odası, bakanları ağırlayacak4

"Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"

Oda Başkanı olarak ATO 2. Grup Meslek Komitesi ve diğer komite gruplarının tüm kararlarını sonuna kadar takip etmekle sorumlu olduğuna değinen Bayram, şunları kaydetti:

"Eğer bakanlık düzeyinde çözülmesi gereken bir sorun varsa da randevu alır gider ve onlara derdimizi anlatırız. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ankara'da yaptığımız toplantıda ortaya çıkan sonuç; ekonomik kriz. Fakat ortak bir karar çıktı. Geçmişte atılan ekonomik adımların hatalı olduğu, şu anda atılan adımların güvenilir olduğu sonucu çıktı. Savaşın da etkisiyle bu sürecin sıkıntılı geçeceği ama elbette sürecin atlatacağı konuşuldu. Ben de o şekilde düşünüyorum."

Başkan Yücel Bayram'ın konuşmasının ardından, istişare toplantısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.