TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite kayıtları bugün başlıyor: Son gün ne zaman, nelere dikkat etmelisiniz?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite kayıtları 19 Ağustos’ta başlıyor. Elektronik kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden 21 Ağustos’a kadar yapılabilirken, yüz yüze kayıtlar ise 23 Ağustos’a kadar devam edecek. İşte dikkat etmeniz gereken hususlar...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
Üniversite kayıtları bugün başlıyor: Son gün ne zaman, nelere dikkat etmelisiniz?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan tercih sonuçlarının ardından, üniversiteye yerleşmeye hak kazanan adaylar için kayıt dönemi bugün başlıyor. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388’ine yerleştirme yapıldı.

Elektronik ve Yüz Yüze Kayıt Süreci:

Elektronik Kayıt: Adaylar, e-Devlet üzerinden elektronik kayıt işlemlerini 21 Ağustos’a kadar tamamlayabilecek. Elektronik kayıt işlemi sonrasında, adaylar barkodlu elektronik kayıt belgesini e-Devlet üzerinden alabilirler ve üniversitelerine gitmeden kayıt işlemini tamamlamış olurlar. Kayıt işleminin ardından, adayların üniversitenin internet sayfasındaki duyuruları takip etmeleri önemlidir.

üniversite e kayıt

Yüz Yüze Kayıt: Elektronik kayıt tercih etmeyen adaylar ise, kayıt işlemlerini üniversitelerine giderek 23 Ağustos’a kadar gerçekleştirebilirler. Yüz yüze kayıt işlemi sırasında, adayların ortaöğretim diplomasının aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, vesikalık fotoğraf ve öğrenim ücreti ödemesi gereken programlarda ödeme dekontlarını teslim etmeleri gerekmektedir.

üniversiye yüzyüze kayıt

YÖK Başkanı’ndan Uyarı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya üzerinden adaylara, kayıt işlemlerini son güne bırakmamalarını ve süreci ivedilikle tamamlamalarını önerdi. Özvar, “Hepinizin bu noktaya gelene kadar gösterdiğiniz emek ve azmi takdir ediyorum. Şimdi önünüzde yepyeni bir akademik yolculuk var. Kayıt işlemlerinizi ivedilikle tamamlayın, başarılarınız daim olsun” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.