TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÇTEK 2024, Tekstil sektöründeki geleceği şekillendiriyor

Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi (UÇTEK 2024), Türkiye tekstil sektöründeki yenilikçi yaklaşımlar ve güncel araştırmalar üzerine önemli bir platform oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 12:27
Kaynak: BÜLTEN
UÇTEK 2024, Tekstil sektöründeki geleceği şekillendiriyor

Türkiye’de tekstil sektöründeki yenilikçi yaklaşımları ve güncel araştırmaları değerlendirmek amacıyla Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi (UÇTEK 2024) düzenlendi. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen kongreye, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Açılışta konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, bu yıl 5.’si gerçekleştirilen UÇTEK 2024’e ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

UÇTEK 2024 hedefine başarı ile ulaştı

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. R. Tuğrul Oğulata da,  tekstilin farklı alanlarında yapılan güncel bilimsel çalışmaların değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan UÇTEK 2024’ün, gerek akademisyenlerin, gerekse sektörde emek harcayan mühendis ve sanayicilerin fikir alışverişine zemin hazırlayarak ilgili tarafları bir araya getirme hedefine başarıyla ulaştığını ifade etti.

90 adet sözlü bildiri sunumunun gerçekleştirildiğini bildiren Prof. Dr. Oğulata, kongrede başlıca değerlendirilen konuların; ​tekstilde sürdürülebilirlik, ekoloji, yeşil dönüşüm-dijital dönüşüm ağırlıklı olmak üzere, tekstil üretim teknolojisi, ​​tekstil boyama ve bitim teknolojileri, hazır giyim teknolojisi, akıllı tekstiller, fonksiyonel tekstiller ve nanoteknoloji, tekstilde kalite kontrol, tekstil ve moda tasarımı, lif ve polimer teknolojisi, teknik tekstiller, tekstilde konfor, tekstil kompozitleri ve iş sağlığı ve güvenliği şeklinde olduğunu söyledi. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.