TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSYM, 2024 hukuk mesleklerine giriş ve idari yargı ön sınavı sonuçlarını açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 29 Eylül'de yapılan 2024 Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ile İdari Yargı Ön Sınavı sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:57
Kaynak: AA
ÖSYM, 2024 hukuk mesleklerine giriş ve idari yargı ön sınavı sonuçlarını açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 29 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, sınavlara ilişkin değerlendirme işlemleri başarıyla tamamlandı.

Sonuçlarını açıkladı

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç sayfasından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile erişim sağlayabilecekler.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik çerçevesinde, adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girebilmek, avukatlık ve noterlik stajlarına başlayabilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda başarılı olma zorunluluğu getirilmişti.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, hukuk alanında kariyer hedefleyen adaylar için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.