TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Yeni müfredatla ilgili 67 bin görüş ve öneriden faydalandık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV canlı yayınında yeni müfredatla ilgili 67 bin görüş ve önerinin değerlendirildiğini açıkladı. Tekin, eleştirilere karşı sürecin katılımcı ve demokratik olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Yeni müfredatla ilgili 67 bin görüş ve öneriden faydalandık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Yeni müfredatla ilgili 67 bin görüş ve önerinin değerlendirildiğini belirterek, sürecin çok katılımcı ve demokratik bir mantıkla yürütüldüğünü vurguladı. Bakan Tekin, yapılan eleştirilerin tamamını reddettiğini ifade etti.

Yeni müfredat metninin hazırlanmasından önce yapılan çağrılara az dönüş alındığını ancak metnin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından 67 bin civarında görüş ve önerinin geldiğini aktardı. Bunların 10 bin 756'sının doğrudan faydalandığını belirten Bakan Tekin, eleştirilere karşı "en başından itibaren çok katılımcı ve demokratik bir mantıkla süreci yürütmeye çalıştık" dedi.

Tekin, müfredatın içeriğiyle ilgili eleştirilere yönelik de, demokrasi, laiklik ve Cumhuriyet üzerine yapılan eleştirileri kabul etmediğini belirtti. Müfredattaki "Türkiye Yüzyılı" ifadesinin AK Parti propagandası olarak değerlendirilmesine ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki bir konuşmasından kaynaklandığını ve siyasi bir propagandanın ötesinde bir ideali hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından düzenleme yapmayı ve öğretmenlerin beklentilerine uygun bir kanun hazırlamayı amaçladıklarını belirtti.

Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılıp açılmamasına ilişkin ise, bu kararın siyasal boyutunun Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı tarafından belirleneceğini vurguladı.

Mezuniyet balolarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tekin, bu tür etkinliklerin yasaklanmadığını, ancak velilerin maddi külfetten korunması için düzenlenmesini istediklerini ifade etti.

Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla ilgili detaylar haberimizde bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.