TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ders zili öncesi 1. sınıf öğrencilerine okul çantası

Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili çalmasına sayılı günler kala, 1. sınıf öğrencilerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından okul çantası desteğinde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 15:24
Kaynak: BÜLTEN
İlk ders zili öncesi 1. sınıf öğrencilerine okul çantası

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “İlk Çantam” projesi kapsamında Erdemli İlçesi’nin Çeşmeli İlkokulu ve Tömük Yeşildere İlkokulu’nda 1. sınıf öğrencilerine içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan okul çantası desteğinde bulundu. Proje kapsamında bu yıl 13 ilçede 218 ilkokulda toplam 19 bin 1. sınıf öğrencisine okul çantaları teslim edildi.

Gittiği okullarda öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından çiçeklerle karşılanan Seçer, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere ve ailelerine başarılar diledi. Okul müdürleri ve öğretmenler ile de sohbet eden Seçer, okullar hakkında bilgi aldı. Okul müdürleri, Başkan Seçer’i okullarında ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Miniklerin ilk çantaları Büyükşehir’den

Başkan Seçer sınıfta miniklerin; ‘Hoş geldiniz, sizleri çok seviyoruz’ sesleri arasında karşılandı. Üzerlerinde ‘Mersinliyim Gururluyum’ yazılı ve içerisinde rengarenk malzemelerin bulunduğu rengarenk çantalar çocukları mutlu etti. Seçer girdiği her sınıftan alkışlarla uğurlandı. Seçer, öğrencilerle de sınıfta keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Seçer ayrıca öğretmenlerle de bir araya gelerek, projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Öğretmenler de Mersin Büyükşehir tarafından kent genelinde verilen hizmetler dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Başkan Seçer: “İlköğretime başlayan her 2 çocuktan birine çanta desteği veriyoruz”

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte çocuklara eğitim hayatında başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Seçer, “Birinci sınıf çocuklarımız okula başladı. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Hayatlarında yeni bir yola girdiler. Allah hepsini muvaffak etsin. Büyükşehir Belediyesi olarak ilköğretime başlayan her 2 çocuktan birine çanta desteği veriyoruz. Daha çok düşük gelirli ailelerin yaşadığı bölgeleri tercih ediyoruz. Bu yıl da 218 okulda 19 bin çanta dağıtacağız” dedi.

Kent genelinde bu sene yaklaşık 37 bin öğrencinin ilkokula başladığını kaydeden Seçer, “Yani yarıdan biraz daha fazla öğrenciye çantalarımızı dağıtmış olacağız. Çantaların içerisinde her çeşit defterleri, kalemleri, silgi, açacak gibi kendilerinin ihtiyaç duyduğu bütün kırtasiye malzemeleri mevcut” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.