TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim çalışanlarının gözü Temmuz ayında

Adana’da eğitim sendikaları tarafından promosyon ödemelerinin iyileştirilmesiyle ilgili gözler Temmuz ayında. Temmuz ayında yapılacak promosyonlarla ilgili ihalenin ardından sorunu çözülmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eğitim çalışanlarının gözü Temmuz ayında

Bayram BULUT- Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana’da eğitim sendikaları tarafından promosyon ödemelerinin iyileştirilmesiyle ilgili gözler Temmuz ayında. Temmuz ayında yapılacak promosyonlarla ilgili ihalenin ardından sorunu çözülmesi bekleniyor.

2022 yılından bu yana eğitim çalışanları banka promosyonları ile ilgili sorunlar yaşanmıştı. Yaşanan sorunların ardından Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şubesi, Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şubesi, Eğitim-Sen Adana Şubesi, Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şubesi yönetim ve üyeleri ilgili çeşitli eylemler yaparak taleplerini dile getirmişlerdi. Sendikalar ilgili bankalarla görüşmeler yapmaya devam etti.  Bankan promosyonlarının enflasyon oranında güncellenmesini isteyen sendikalar bankalardan geçtiğimiz dönemlerde olumsuz yanıt almıştı.

MUHABİRİMİZİN SORULARINI YANITLADI

Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer muhabirimizin sorusunu yanıtladı. Sezer, 2022 yılında güncelleme ile ilgili bir takım sorunlar yaşandığını anlatan Sezer, “2022 yılının sonlarına doğru güncellenme ile ilgili birtakım sorunlar yaşandı. 2023 yılına girildiğinde daha önce Öğretmen Evi’nde toplantılar yaptık. 4 sendikamızla bir araya geldik. O sendika başkanlarımıza da duyarlılıklardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

İSTİKRARLI RAKAMA ULAŞAMADIK

2023 yılında da istikrarlı bir rakama ulaşamadıklarını dile getiren Sezer, “2023 yılına geldiğimizde istediğimiz rakamları yakalayamadık. Mesela Seyhan İlçemizde ihale yapıldı banka promosyonları ile ilgili. 5 bine yakın eğitim çalışanımızla ilgili 5 defa ihale yapıldı. Biz de Seyhan İlçesinde yetkili sendikayız. İstediğimiz rakamı alamadığımızdan dolayı kabul edilmedi. Ama en son bir ihale daha yapılacak” diye konuştu.

BİR İHALE DAHA YAPILACAK

Temmuz ayında bir ihalenin daha yapılacağına dikkat çeken Sezer, “Komisyonumuz çalışmasını yaptı. Önümüzdeki Temmuz ayında maaş zamları olacak biliyorsunuz. Ondan sonra bir ihale daha yapılacak. İnanıyorum ki Temmuz ayı içerisinde bu sorun çözülecektir diye umut ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.