TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretim konularının günübirlik siyasi tartışmalardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Erdoğan'ın açıklamalarıyla, Türkiye'nin eğitim sistemindeki önceliklerine ve gelecek hedeflerine dair önemli mesajlar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programında Konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir'deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, eğitim ve öğretim konularını günübirlik siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Eğitim, öğretim konusunu günübirlik siyasi tartışmaların çekişme alanından uzak tutalım, yıpratmayalım istiyoruz" dedi.

türkiye yüzyılı maarif modeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Fırsat Eşitliği ve Eğitimdeki Öncelikler: Türkiye'nin eğitimdeki önceliklerinden birinin fırsat eşitliğini kuvvetlendirmek olduğunu belirterek, bu doğrultuda kapsamlı adımlar attıklarını ifade etti.

Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi: Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanunun hazırlıklarının tamamlandığını ve yakında Meclis görüşmelerine başlanacağını açıkladı.

Seçimlik Dersler: Bu yıl seçimlik dersler havuzunun genişletildiğini ve içerisine nezaket, görgü kuralları ve Türk toplumsal yapısında aile gibi konuların ilave edildiğini dile getirdi.

Teknoloji Devrimi ve Eğitim: Teknoloji devrimi karşısında kendini yenilemeyenlerin geriye gideceğini belirterek, eğitimin değişime ve yenilenmeye açık olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bireysel farklılıkları göz önüne alan bir öğretim anlayışıyla hazırlandığını ifade etti.

Öğrenci Yetiştirme Hedefleri: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin öğrencilerin ahlaklı, cesaretli, vatansever, üretken, sorgulayıcı insanlar olarak yetiştirilmesini hedeflediğini belirtti.

Eğitim Çalışmalarının Devamı: Milli Eğitim Bakanlığının yeni modelin öğretmenlere ve velilere anlatılması konusunda yoğun bir çalışma yürüteceğini duyurdu.

YKS Öğrencilerine Başarılar: Son olarak, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere başarılar dileyerek, "Allah zihin açıklığı versin" temennisinde bulundu.

türkiye yüzyılı maarif modeli

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.