TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi tarım ve ormancılıkta QS sıralamalarında Türkiye'de ilk sıraya yükseldi

Çukurova Üniversitesi, 2024 yılı QS Dünya Üniversite Sıralamalarında Tarım ve Ormancılık kategorisinde önemli bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 10:46
Kaynak: BÜLTEN
Çukurova Üniversitesi tarım ve ormancılıkta QS sıralamalarında Türkiye'de ilk sıraya yükseldi

Çukurova Üniversitesi, QS World University Rankings by Subject 2024 - Agriculture & Forestry kategorisinde önemli bir başarı elde etti. Geçen yıla göre büyük bir sıçrama yaparak 201-250 aralığında yer alarak Türkiye'de Ankara Üniversitesi ile birlikte ilk sırayı paylaştı.

Üniversitenin bu başarısı, akademik itibarı, işveren görüşleri, atıflar ve uluslararası araştırma işbirlikleri gibi alt kategorilerdeki güçlü performansını yansıtmaktadır. Çukurova Üniversitesi, yenilikçi araştırmaları ve kaliteli eğitimi ile uluslararası alanda tanınan bir eğitim kurumu olarak dikkat çekmektedir.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personeli tebrik ederek, üniversitenin sürdürülebilir tarım ve ormancılık alanındaki çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını vurguladı. Ayrıca, uluslararası işbirliklerinin ve öğrenci değişim programlarının başarının temel unsurları olduğuna değindi.

Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi olarak, öğrencilerimize sunduğumuz çağdaş eğitim imkânları ve gelişen araştırma alt yapımız ile küresel çapta tanınırlığımızı artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.