TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir okulda 3 müdür

Hakkında açılan soruşturmanın ardından açılan davayı kazanan okul müdürü görev yerine tekrar döndü. Ancak daha önce oturduğu müdürlük koltuğuna başka bir müdür atandığı için eski müdür görevine başlayamadı. Duruma müfettişler el koydu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2015 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bir okulda 3 müdür

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Hakkında açılan soruşturmanın ardından açılan davayı kazanan okul müdürü görev yerine tekrar döndü. Ancak daha önce oturduğu müdürlük koltuğuna başka bir müdür atandığı için eksi müdür görevine başlayamadı. Duruma müfettişler el koydu.

İddialara göre; Adana’nın Merkez Sarıçam İlçesi’ne bağlı Sevinç Tekin Anadolu Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yapan Hamdi Özdemir hakkında açılan bir soruşturmanın ardından Doğankent Anadolu Lisesi’ne gönderilerek Matematik öğretmeni olarak görevlendirildi. Özdemir, hakkında soruşturma açılmasının ardından yaşadığının haksızlık olduğunu ileri sürerek konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme heyeti 6 Mayıs 2015 tarihinde davayı sonuçlayarak Hamdi Özdemir’in tekrar Sevinç Tekin Anadolu Lisesi’ne müdür olarak görev yapmasına karar verdi. Ancak olanlar tam bu noktadan sonra oldu.

Hamdi Özdemir hazırladığı evrakları ile birlikte Sevinç Tekin Anadolu Lisesi’ne gelerek göreve tekrar iade edildiğini söyledi. Ancak Milli Eğitim tarafından bu okula Ömer Saldanlı’nın okul müdürü olarak atadığı ileri sürüldü. Durum karşısında ne yapacağını şaşıran  Eski Müdür Özdemir, okul müdürüyle görüşmek istediğini söyledi. Saldanlı’nın raporlu olduğu gerekçesi ile evrakları kabul edemeyeceğini söyledi. Yerine vekaleten bakan Zekeriya Bilal isimli vekil müdürde bu konuyla igili bir bilgisinin olmadığını söyleyince durum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirildi. Okula gelen müfettişler konuyla ilgili incelemelerde bulundu. Vekil müdürle birlikte toplam 3 müdürün bulunduğu okulda kimin müdür olarak göreve devam edeceği ise hala muammasını koruyor.

Okul müdürlüğü kargaşasının yaşandığı sırada okulda bulunan Kamu Sen 2 No’lu Şube Başkanı Kamil Köse, yaşanan olayı trajikomik bir vaka olarak değerlendirdi. Mahkeme kararını Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Özdemir’e, “ görevine vakit kaybetmeden gidip başlayabilirsin” dediğini iddia eden Köse, “Yaşanan olaya şahit olduk. Bu okulda şuan 3 okul müdürü bulunuyor. Müfettişler incelemelerde bulundu. Durumun ne olacak bizlerde bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.