TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da ‘Köklerimizin İzinde Kültürel Miras Yolculuğu’ etkinliği düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, öğrencilerin kültürel mirası keşfetmelerini sağladı. Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, etkinliğin ardından öğrencilerin tarih ve şehre bakış açılarının değişeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2024 13:17
Muhabir: Meryem Ünal
Adana’da ‘Köklerimizin İzinde Kültürel Miras Yolculuğu’ etkinliği düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle hazırlanan ‘Köklerimizin İzinde Kültürel Miras Yolculuğu’ etkinliği, Adana Olgunlaşma Enstitüleri’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Adana’daki iki okul katılarak, öğrenciler kültürel mirası keşfetme fırsatı buldu.

Tevke, “Öğrencilerimiz, geçmişi tanıyarak tarihe bakış açılarını değiştirecek”

tevke

Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, “Adana’mızda yaşayan öğrencilerimizi tarihi yerleri gezdirerek nerede ne var hepsini öğretiyoruz. Bakanlığımızın koordinatöründe UNESCO ile iş birliği içerisinde yaptığı program da 2 okuldaki öğrencilerimize ‘Köklerimizin izinde geçmişimizi tanıyacaklar. Geçmişimizi tanıyarak o ince zarafeti, her bir şekildeki mananın ne olduğunu çocuklarımız öğrenecekler. Bu programdan sonra şehir, tarihe çocuklarımızın bakış açısı değişmiş olacak” diye ifade etti.

Mete, “Türk kültürünün yaşatılması ve geleceğe aktarılması çok kıymetli”

cengiz mete

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete kültürün bir çok şeyi bünyesinde barındırdığına işaret ederek gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek şunları söyledi:  “Kültür tek başına bir şey değil. Bir çok şeyi bünyesinde barındıran bir unsur aslında. Müziğimiz, musikimiz, hayatımız, yaşantımız, yaşam tarzımız hepsi birer bütün halinde kültür. Türk kültürünün yaşatılması, kuşaklara aktarılması ve modernize edilmesi, dünya ile buluşturulması çok kıymetli. Olgunlaşma Enstitüleri bu anlamda bu görevi icra ediyorlar. Bizler hep birlikte bu kadim medeniyetin temsilcileri olarak bunun farkında olmak ve yaşatmak olan sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz. Siz değerli öğrencilerimizde okullarınızda almış olduğunuz nitelikli eğitimin yanında bu unsurları da dikkate alarak bununla birlikte geleceğe hazırlanmakla ilgili bir gayretimiz var. Bugün burada yapacağımız etkinlik hem kültürümüzü tanıtmak hem de sizlerin aracılığı ile kuşaklara aktaracağız.”

Tuğba Korkmaz

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuğba Korkmaz, “UNESCO’nun değerleri ile kültürümüzün değerlerini öne çıkartmak ve sizlerle bir araya getirmek, tanıtmak ve özellikle dijitalleşmenin yaygın olduğu dönemde yaygınlaşmasını istiyoruz. Geçmişe oranla günümüzde kültürümüzün hafif esnediğini gördüğümüz dönemde bu etkinlik ile bir araya gelmek memnun etti” şeklinde konuştu.

UNESCO Türkiye Birliği Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz öğrencilere kültür ve projeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.