TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024-YKS tercih dönemi başladı: YKS tercihleri nasıl yapılır, ne zaman bitecek?

2024-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih dönemi bugün başladı. Tercihler 2 Ağustos 2024’e kadar sürecek. İşte tercih süreci ve detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
2024-YKS tercih dönemi başladı: YKS tercihleri nasıl yapılır, ne zaman bitecek?

YKS tercihleri bugün başlıyor! Tercih kılavuzu yayınlandı, adaylar hayallerindeki üniversiteye bir adım daha yaklaşacak. İşte YKS tercihleri hakkında merak edilenler...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının 17 Temmuz’da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih dönemi bugün, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başladı. Tercihler 2 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecek. Güncel 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da bugün yayımlanacak. Adayların tercihlerini yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, YKS tercihlerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilirler. Tercih işlemleri için T.C. kimlik numarası ve şifre gereklidir. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Kılavuz, yayımlandığı andan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden erişilebilir olacak.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas programında bulunan "Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı", "Meslek Atlası", "Üniversitelerimiz", "Lisans / Önlisans Atlası", "Mezun Başarı Atlası", "Net Sihirbazı" ve "Tercih Listem" gibi modüller ile adaylar, tercih sürecinde yardımcı olacak bilgilere ulaşabilirler. “Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girilerek lisans programlarının listesi görüntülenebilir. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyulan programın ismi girildiğinde, bu programa sahip üniversiteler görülebilir.

YKS TERCİH HAKKI KAÇ TANE?

Adaylar, YKS tercihlerinde en fazla 24 tercihte bulunabilirler. Tercih listelerinde yer alacak programların sırasının istek sıralarına uygunluğu kontrol edilmelidir. Adayların, puanlarının yetersiz olabileceği düşüncesiyle istenmeyen programlara yer vermemeleri ve tercih listelerinin başında ilgi duydukları programlara yer vermeleri önerilir. Kazanılacak bir programa kaydolmak istenmemesi durumunda, bu programı tercih listesinde bulundurmaktan kaçınılmalıdır.

YKS TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • İlgi Alanları: Öncelikle ilgi duyduğunuz bölümleri tercih etmelisiniz.
  • Puan Durumu: Tercih yaparken puanınızı göz önünde bulundurmalı ve gerçekçi olmalısınız.
  • Kontenjanlar: Bölümlerin kontenjanlarını kontrol ederek, yerleşme olasılığınızı artırabilirsiniz.
  • Gelecek Planları: Tercih yaparken gelecekteki kariyer hedeflerinizi de düşünmelisiniz.
  • YÖK Atlas'tan Yararlanın: YÖK Atlas, üniversite tercihlerinizde size yardımcı olacak önemli bir araçtır.

Önemli Not: ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli değildir. Tüm tercihler, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılmalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.