TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Wagner lideri Prigojin’i taşıyan uçak böyle düştü

Wagner lideri Evgeny Prigojin’in de içinde bulunduğu özel jetin Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki düşme anı görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Wagner lideri Prigojin’i taşıyan uçak böyle düştü

(İLKHABER) - Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu belirtilen özel jet Moskova yakınlarında düştü. 10 kişinin hayatını kaybettiği uçağın düşme anı görüntülendi.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’e ait Embraer ERJ-135BJ tipi özel jetin, Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg kentine gitmek üzere havalandıktan yaklaşık yarım saat sonra düştüğü açıklandı.

Kazada mürettebat dahil toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği, uçağın yolcu listesinde Prigojin’in de bulunduğu ifade edildi. Uçağın düşme anı ise cep telefonu ile kaydedildi.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı da, “Tver Bölgesi’ne düşen uçak kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yolcu listesinde Evgeny Prigojin’in adı ve soyadı var” ifadelerinin yer aldığı açıklama yapmıştı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Uçak, Şeremetyevo Havaalanı’ndan (Moskova), St. Petersburg’a uçuştaydı. Uçağın içinde 3’ü uçak personeli olmak üzere toplam 10 kişi bulunuyordu” denildi.

PUTİN'İN O SÖZÜ 

Wagner lideri Prigojin'in içinde bulunduğu uçağın düşmesi üzerine Putin'in "Affetmeyeceğim tek şey ihanet" sözü ise sosyal medyada gündem oldu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.