TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den Bangladeş’e yardım eli uzandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin Bangladeş'te yaşanan sel felaketi sonrasında yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, "Ülkemizin merhamet ve şefkat elini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyoruz," diyerek Türkiye'nin dost ve kardeş Bangladeş halkına yardım eli uzatmayı sürdürdüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye’den Bangladeş’e yardım eli uzandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bangladeş'te 24 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen ve yaklaşık 6 milyon insanı doğrudan etkileyen sel felaketinin ardından, selin etkili olduğu bölgelerde AFAD, Kızılay, UMKE ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından insani yardım çalışmalarının aralıksız devam ettiği kaydedildi.

53 Bin Paket Yardım Malzemesi Dağıtıldı

Bakan Yerlikaya, bugüne kadar selden etkilenen bölgelere 53.700 paket insani yardım malzemesi ulaştırıldığını ve STK'lar tarafından toplam 51.450 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldığını açıkladı. Yardım malzemelerinin içinde gıda, hijyen kolisi, ilaç ve barınma malzemelerinin bulunduğu ifade edildi.

Türkiye’nin Yardımları Sürecek

Bakan Yerlikaya, Türk hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarının, sel felaketinin ardından Bangladeş halkının yanında olmaya ve insani yardımlarını sürdürmeye deva edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.