TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunus’ta Kays Said oyların yüzde 90,69’unu alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Tunus’ta 6 Ekim’de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Kays Said, oyların %90,69'unu alarak zaferini ilan etti. Katılım oranı ise %28,8 ile 2011 devriminden bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
Tunus’ta Kays Said oyların yüzde 90,69’unu alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Tunus’ta 6 Ekim'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı Kays Said, büyük bir oy oranıyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Bağımsız Yüksek Seçim Otoritesi’nin açıkladığı sonuçlara göre, Said oyların %90,69'unu aldı.

RAKİPLERİ GERİDE KALDI

Seçimde Kays Said’in rakiplerinden Ayachi Zemmal %7,3 oy alırken, Zouhair Maghzaoui ise %1,9’da kaldı. Seçim otoritesinin verdiği bilgilere göre, katılım oranı %28,8 olarak açıklandı. Bu oran, Tunus’un 2011 devriminden bu yana yapılan seçimlerinde en düşük katılım olarak kaydedildi.

TUNUS'TA DÜŞÜK KATILIM

Seçime olan düşük ilgi, ülkenin siyasi ve ekonomik sorunlarının etkisi olarak değerlendiriliyor. 2011 devrimi sonrası ülkede siyasi istikrarın sağlanması hedeflenmiş olsa da seçmenler arasındaki ilgi giderek azalıyor. %28,8’lik katılım oranı, devrim sonrası dönemin en düşük katılımı olarak dikkat çekiyor.

SAİD’İN ZAFERİ VE TUNUS’UN GELECEĞİ

Kays Said’in bu büyük oy oranı ile yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi, ülkedeki siyasi istikrarın devam edeceği mesajını verse de, düşük katılım oranı ve muhalefetin zayıflığı, Tunus'un geleceği açısından soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.