TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Savaş Suçlusu" pankartı ile gündeme düşen Rashida Tlaib Kimdir?

ABD Kongresi'nde Netanyahu'ya yönelik tepkiler sürerken, Michigan Milletvekili Rashida Tlaib'in "savaş suçlusu" pankartı dikkat çekti. Sosyal medyada geniş destek bulan protesto, Kongre'de yankı uyandırdı. Peki Rashida Tlaib kimdir? Nereli?

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
"Savaş Suçlusu" pankartı ile gündeme düşen Rashida Tlaib Kimdir?

Michigan Milletvekili Rashida Tlaib, ABD Kongresinde İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu'nun konuşması sırasında elinde tuttuğu "savaş suçlusu" yazan pankartla dikkatleri üzerine çekti.

Tlaib'in protestosu, konuşma boyunca kameralara yansıdı ve sosyal medyada büyük destek topladı. Tlaib, bu hareketiyle Netanyahu'nun politikalarını eleştirerek, Filistin halkının haklarını savunmaya devam ettiğini gösterdi.

rashida tlaib

Rashida Tlaib Kimdir?

Rashida Tlaib, 24 Temmuz 1976'da Detroit, ABD'de doğdu ve Demokrat Parti üyesi olarak Michigan Milletvekili görevini yürütüyor. 3 Ocak 2019 tarihinde bu makama gelen Tlaib, Wayne Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu. Resmi internet sitesi üzerinden faaliyetlerini sürdüren Tlaib, politikacı kimliğinin yanı sıra, aktivist ve eğitimci olarak da tanınıyor.

Rashida Tlaib, 6 Kasım 2018 ara seçimlerinde Michigan 13. Bölge'den Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'ne seçilerek Ilhan Omar ile birlikte ABD Temsilciler Meclisi'ne seçilen ilk Müslüman kadın oldu. Tlaib, politikacı kimliğinin yanı sıra, aktivist ve eğitimci olarak da tanınıyor.

Kongre'deki Netanyahu konuşmasına yönelik tepkiler, yalnızca Tlaib ile sınırlı kalmadı. Senatör Bernie Sanders ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Netanyahu'ya sert sözlerle tepki gösterdi. Sanders, Netanyahu'nun politikalarının barışa engel olduğunu belirtirken, Pelosi ise İsrail hükümetinin tutumunu eleştirdi.

Tlaib'in "savaş suçlusu" pankartıyla gerçekleştirdiği protesto, sosyal medyada geniş yankı buldu. Destek mesajları ve yorumlarla dolan platformlarda, Tlaib'in cesur tutumu övgü topladı.

Bu olay, Rashida Tlaib'in İsrail-Filistin konusundaki duruşunu bir kez daha ortaya koyarken, Kongre'deki tansiyonu da yükseltti. Tlaib, Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayarak, mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

rashıda war criminal

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.