TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortadoğu merkezli havayolunda iltica trend haline geldi

Pakistan Havayolları'da çalışan uçuş görevlisi, Kanada seferi sonrası ortadan kayboldu. Görevlinin iltica ettiği düşünülürken, 2023'de de 7 personelin Kanada'da ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 05:50
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Ortadoğu merkezli havayolunda iltica trend haline geldi

Pakistan Havayolları'da çalışan bir uçuş görevlisi, Kanada seferi sonrası ortadan kayboldu. Görevlinin iltica ettiği düşünülürken, 2023'de de 7 personelin, Kanada'da ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Pakistan Uluslararası Havayolları'nın (PIA), PK781 İslamabad - Kanada/Toronto seferini yapan AP-BGY tescilli B777 tipi yolcu uçağındaki bir uçuş görevlisi, Toronto'daki konaklama sonrası ortadan kayboldu. İsminin Faiza Mukhtar olduğu öğrenilen uçuş görevlisinin ortadan kaybolduğu, PK784 Toronto - Islamabad seferinde uçakta olmadığı görülünce ortaya çıktı.

Ortadoğu merkezli havayolunda çalışan görevlilerin, Kanada seferi sonrası ortadan kaybolma durumunun bir süredir trend haline geldiği öğrenildi. Özellikle 2019 yılından bu yana, personelin yabancı ülkeye varış sonrası kaybolduğu, Faiza Mukhtar'ın da Kanada'ya iltica ettiği öne sürüldü. 2023 yılında 7 personelin, Kanada'daki konaklama sırasında ortadan kaybolduğu da gelen bilgiler arasında.

PIA, Kanada'ya seyahat eden uçuş görevlileri için asgari yaşı yükseltmek ve kaybolmaları araştırmak için özel bir birim kurmak gibi önlemler de aldı. Havayolu şirketinin, görevini terk edenlere karşı disiplin cezası uygulaması planladığı da ifade edildi.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.