TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madencilik milyarderi Andrew Forrest, Çin'i çevre standartları konusunda uyardı

Avustralyalı madencilik devi Andrew Forrest, Çin'in küresel tedarik zincirlerinde çevre standartlarını yükseltmesi gerektiğini vurgulayarak uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
Madencilik milyarderi Andrew Forrest, Çin'i çevre standartları konusunda uyardı

Avustralyalı madencilik milyarderi Andrew Forrest, Çin'i küresel tedarik zincirlerinde daha yüksek çevre standartları uygulamaya çağırdı. Özellikle Endonezya'da nikel işleme faaliyeti yürüten şirketlerin çevre standartlarını artırmaları gerektiğini belirten Forrest, Financial Times'a verdiği röportajda, Endonezya'da çıkarılan nikelin çevreye büyük zarar verdiğini ve elektrikli araç üreticilerinin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

ÇİN'E ÇAĞRI: KENDİ ÇEVRE STANDARTLARINI UYGULAMALI

Çin'in güneyindeki Bo'ao ziyareti sırasında konuşan Forrest, Çin'in küresel tedarik zincirlerinde kendi çevre standartlarını uygulaması gerektiğini belirtti. Ayrıca her nikel alıcısının Endonezya'daki kaynaktan alım yaparken dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Andrew Forrest, nikel konusunda uzun süredir yeni yatırım planları olan bir iş adamı olarak biliniyor. Ancak Endonezya'dan gelen arzın etkisiyle nikel fiyatındaki keskin düşüş nedeniyle Ocak ayında Batı Avustralya'daki madenlerini kapattı.

Forrest'ın uyarıları, çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik konularının iş dünyasında giderek daha fazla önem kazandığını gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.