TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore, Güney Kore'yi "düşman" ilan etti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'yi "düşman" ilan etti. Kim, Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin "iki düşman ülke, savaştaki iki muharip devlet arasındaki ilişkiler" olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
Kuzey Kore, Güney Kore'yi "düşman" ilan etti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore ile ilişkilerini "iki düşman ülke, savaştaki iki muharip devlet arasındaki ilişkiler" olarak tanımladı. Kim, Güney Kore'nin "baş düşman" ilan eden, sadece rejimlerini yıkmayı hedefleyen, kendilerine katarak birleşmeyi isteyen insanlarla bir anlaşma yapmalarının hata olduğuna inandığını söyledi.

Kuzey Kore ve Güney Kore, 1953'teki Kore Savaşı'nın ardından ayrılmıştı. Çatışmalar bir ateşkes anlaşmasıyla sonlansa da, barış anlaşması imzalamayan iki ülke teknik olarak hâlâ savaşta.

Aradan geçen onlarca yılda iki Kore ülkesi arasındaki ilişkiler inişli çıkışlı bir seyir izlese de, Kuzey Kore'nin nükleer silah programı ve Güney Kore'nin ABD'yle yaptığı ortak tatbikatlar son yıllarda gerilimi artıran faktörler oldu.

Düşünce kuruluşu Doğu Asya Uluslararası İlişkiler Ağı'ndan (EAIR) Hoo Chiew-Ping, CNN'e yaptığı açıklamada, "Bu açıklama, Kore yarımadası için kritik bir dönüm noktası. Gelecekteki Güney Kore yönetimlerinin uzatacağı zeytin dalı Kuzey Kore tarafından şiddetli bir şekilde reddedilecek" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.