TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 420 balonla çöp gönderildi

Kuzey Kore, sınır bölgelerine çöp taşıyan balonlar göndermeye devam ediyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, 420 balonun gece boyunca gönderildiğini ve bazı balonların başkent Seul'e ulaştığını açıkladı. Yapılan incelemelerde tehlikeli bir maddeye rastlanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 420 balonla çöp gönderildi

Kuzey Kore, Güney Kore ile arasındaki gerilimi tırmandırmak için yeni bir taktik uyguluyor. Pyongyang yönetimi, sınır bölgelerine binlerce çöp dolu balon göndererek Seul'ü hedef alıyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin dün geceden bu sabah saatlerine kadar en az 420 çöp dolu balonu ülkenin sınır bölgelerine gönderdiği belirtildi. Balonların çoğunlukla kağıt ve plastik şişe gibi atıklar taşıdığı ve bunlardan 20'sinin başkent Seul ve Gyeonggi eyaletine indiği kaydedildi.

TEHLİKELİ MADDE YOK, AMA RİSK VAR

Yapılan incelemelerde balonlarda tehlikeli maddeye rastlanmasa da, Güney Kore Birleşme Bakanlığı daha önce benzer balonlarda bulaşıcı parazitlere rastladığını açıklamıştı. Bu durum, halk sağlığı açısından bir risk oluşturma potansiyeli taşıyor.

PYONGYANG'DAN YENİ PROVOKASYONLAR

Kuzey Kore'nin bu tür provokatif eylemleri, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırıyor. Seul yönetimi, Pyongyang'ın bu eylemlerine karşılık sınır bölgesine dev hoparlörler kurarak propaganda yayını yapmaya başladı.

ÇÖP SAVAŞI'NIN SONU YOK MU?

Kuzey Kore'nin çöp dolu balonlarla başlattığı bu savaşın ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, bu durumun bölgedeki gerilimi daha da artırabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.