TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail ordusu Suriye'de yeni saldırılar başlattı

İsrail ordusu, Suriye'den atılan ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düşen birkaç roketin ardından bugün (9 Nisan Pazar) sabah Suriye'ye topçu saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2023 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İsrail ordusu Suriye'de yeni saldırılar başlattı

AYDIN GÖKÇEOĞLU– Özel Haber

ADANA (İLKHABER) İsrail ordusu, Suriye'den atılan ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düşen birkaç roketin ardından bugün (9 Nisan Pazar) sabah Suriye'ye topçu saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Suriye'de devlet medyası başkent Şam yakınlarında patlamalar olduğunu bildirirken. İsrail, gece boyunca Golan Tepeleri'ne altı roket atılmasının ardından güçlerinin Suriye topraklarını vurmaya devam ettiğini söyledi.

İsrail, topçu ve insansız hava aracı saldırılarının roket rampalarını vurduğunu ve bunu Suriye ordusuna ait bir yerleşkeye, askeri radar sistemlerine ve topçu mevzilerine yönelik hava saldırılarının izlediğini söyledi. İsrail ordusu Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bugün erken saatlerde Suriye'den İsrail'e atılan roketlere karşılık olarak IDF Topçusu şu anda Suriye topraklarını vuruyor" dedi.

Ordu, 8 Nisan Cumartesi gecesi İsrail'e altı roket fırlatıldığını ve ikisinin Golan Tepeleri'ne düştüğünü söyledi. En az bir tanesi İsrail hava savunma sistemi tarafından engellendi. İsrail askerleri tarafından devriye gezilen ve Lübnan sınırında bulunan 1,200 kilometrekarelik bölge 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda Suriye'den ele geçirilmişti. İsrail daha sonra uluslararası toplum tarafından hiçbir zaman tanınmayan bir hamleyle burayı ilhak etti.

Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu roket saldırılarını İran destekli Filistin İslami Cihad hareketinin silahlı kanadı olan Al Quds Tugayları'nın üstlendiğini söyledi. Perşembe günü Lübnan'ın güneyinden İsrail'e 30'dan fazla roket atılması üzerine İsrail, Lübnan ve Gazze'deki Hamas'la bağlantılı bölgelere sınır ötesi karşı saldırılar düzenledi. Ayrıca İsrail saldırılarına Türkiye saatiyle sabah 3:00 civarında gerçekleştirmeye başladı. Şiddet ve huzursuzluktaki artış, Müslümanların oruç tuttuğu Ramazan ayı, Yahudilerin Hamursuz Bayramı ve Hıristiyanların Paskalya Bayramı'na denk geliyor.

5 Nisan Çarşamba günü bildiğimiz gibi İsrail polisi, İslam'ın üçüncü en kutsal mekânı olan El Aksa Camii'nin ibadet salonuna şafak öncesi bir baskın düzenlemişti. Ertesi gün Lübnan topraklarından İsrail'e 30'dan fazla roket atıldı ve İsrail ordusu bu roketlerden Filistinli grupları sorumlu tuttu ve büyük olasılıkla Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas olduğunu söyledi. Bunun üzerine İsrail, Hamas'a ait olduğunu söylediği "terör altyapılarını" hedef alarak Gazze'yi ve güney Lübnan'ı bombaladı.

Bu, İsrail'in 2006 yılında İran destekli militan grup Hizbullah ile 34 gün süren yıkıcı bir savaşa girmesinden bu yana Lübnan'dan atılan en büyük salvoydu ve İsrail Nisan 2022'den bu yana ilk kez Lübnan topraklarına bir saldırıyı doğrulamış oldu.

İsrail ve Lübnan teknik olarak savaş halinde ve ateşkes hattı ülkenin güneyinde konuşlanmış olan Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) tarafından kontrol ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.