TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Ordusu, Gazze'de yıkım bırakarak geri çekildi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinin doğusundan 5 gün süren şiddetli saldırıların ardından geri çekilirken, bölgede çok sayıda ölü ve büyük yıkımın olduğu bildirildi. Sağlık ekipleri, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden veya yaralananların sayısını belirlemeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
İsrail Ordusu, Gazze'de yıkım bırakarak geri çekildi

Gazze Şeridi'nde yaşanan son gelişmelerde, İsrail ordusunun Deyr el-Belah kentinin doğusundan geri çekilmesiyle birlikte bölgede büyük yıkım ve kayıpların yaşandığı bildiriliyor. Görgü tanıklarına göre, İsrail askerleri evlerine dönmeye çalışan Filistinlileri hedef aldı ve saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

gazze

(AA)

Bölgeden çekilmeden önce İsrail askerlerinin birçok evi patlayıcılarla havaya uçurduğu ve buldozerlerle yerleşim alanlarına ve tarım arazilerine zarar verdiği aktarılıyor. Sağlık ekipleri, bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor ancak ölen veya yaralananların kesin sayısına henüz ulaşılamadı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin öldüğünü ve yaralandığını belirtmişti. Saldırılar sırasında en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 84 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 84 bin 494 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.