TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail hava saldırılarında camileri, hastaneleri ve okulları hedef alıyor

İsrail hava saldırılarında camileri, en az iki hastane ve Filistin Kızılayı'na ait iki merkezi vurdu. BM kuruluşu tarafından işletilen ve Filistinli mültecilere yardım eden iki okulda vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 10:59
Kaynak: İHA
İsrail hava saldırılarında camileri, hastaneleri ve okulları hedef alıyor

(İLKHABER)-  İsrail savaş uçakları, Filistinliler ile İsrail arasında uzun süredir devam eden çatışmanın bir parçası olarak yıllar boyunca Gazze'deki hedefleri sık sık vuruyordu. Ancak yeni savaşın ilk gününden itibaren Gazze sakinleri ve sağlık yetkilileri, bu kez saldırıların okul, hastane ve cami gibi geçmişte düzenli olarak hedef alınmayan yapıları ayrım gözetmeksizin vurduğunu söyledi.

İsrail şimdiye kadar olan en acımasız saldırısını gerçekleştiriyor

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, Gazzeliler saldırılardan önce uyarı yapılmadığını ve ailelerin tamamının evlerinde öldürüldüğünü söylüyor.

25 yaşındaki Filistinli kadın, en azından bizi önceden uyarmamızı ve sonra saldırmamızı istiyoruz ki buradan güvenli bir şekilde çıkabilelim” dedi.

israilgazzeyivuruyor

Gazzede tam anlamıyla ölü şehir oldu

Pazartesi günü İsrail savunma bakanı Gazze'nin "tamamen kuşatıldığını" duyurdu ve "elektrik yok, yiyecek yok, su yok, yakıt yok" dedi. İsrail, saldırılarının, üyelerinin evleri de dahil olmak üzere, Gazze Şeridi'ni kontrol eden silahlı Filistinli grup Hamas'la bağlantılı tüm yerleri hedef aldığını söyledi. İsrail, Hamas üyelerinin evlerde, okullarda ve hastanelerde saklandığına inandığını söyledi. 

Filistinli yetkililer, çatışmanın başladığı cumartesi gününden bu yana 900 kişinin öldüğünü ve aralarında yedi hastane ve 48 okulun da bulunduğu yaklaşık 168 binanın hasar gördüğünü söyledi. Gazze sağlık bakanlığına göre en az 4.500 Filistinli yaralandı. Cumartesi günkü saldırıyı gerçekleştiren Filistinli askerlerden kaç kişinin öldüğü belli değil.

gazzesaldırısı

Sağlık Çalışanları ve Ambulanslar hedef alınıyor

Bölgedeki sağlık bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yüzlerce yaralının hastanelerin ameliyathanelerini ve yoğun bakım ünitelerini doldurması nedeniyle Gazze'nin sağlık sistemi ve altyapısının İsrail hava saldırıları tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Bakanlık, en az beş sağlık çalışanının öldürüldüğünü söyledi.Sağlık bakanlığı Cumartesi gününden bu yana en az dokuz ambulansın vurulduğunu söyledi.

İki milyondan fazla insana ev sahipliği yapan, küçük ve yoğun nüfuslu bir yerleşim bölgesi olan Gazze, 16 yıldır İsrail ve Mısır tarafından uygulanan, ilaç ve tıbbi ekipman da dahil olmak üzere içeri girebilecekleri kısıtlayan ciddi bir abluka altında.

filistinsaldırı

filistinhastanelervuruluyor

gazzesavaş

israil-filistin çatışması1

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.