TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Gazze’de 3 binayı vurdu

İsrail’in Gazze Şeridi’nde vurduğu 3 bina enkaza dönüşürken saldırının ardından bölgede yaşanan yıkım görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 15:27
Kaynak: İHA
İsrail Gazze’de 3 binayı vurdu

İsrail’in Gazze bombardımanı 13’üncü günde devam ediyor. Yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi’ndeki yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarına bir yenisini daha ekleyen İsrail, Al-Zahra şehrindeki 3 binayı vurdu. Bu sabah saatlerinde düzenlenen saldırının ardından bölgedeki yıkım görüntülendi. Yaklaşık 120 kişinin yaşadığı ve saldırı sonrası yerle bir olan binalardan dumanların yükseldiği görülürken, bölge sakinleri binaların enkazlarında kurtarabildikleri eşyaları arıyor. Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı.

israilgazzeyiivurdu

israilgazzeyivuruyor-1

Filistin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 785’e yükseldi

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 785’e yükselirken, saldırılarda 600 çocuğun enkaz altında kaldığı açıklandı.
İsrail-Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar 13’üncü gününde devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırıları büyük yıkımlara neden olurken hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı da artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında can kaybının 3 bin 785’e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin bin 524’ünün çocuk, bininin kadın ve 120’sinin yaşlı olduğu belirtilirken 12 bin 493 yaralının 3 bin 983’ünün çocuk, 3 bin 300’ünün ise kadın olduğu açıklandı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra yaptığı açıklamada, İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde enkaz altında kalan bin 300 kişiden 600’ünün çocuk olduğunu ifade ederek, “Bakanlık, enkaz altında kalanların olduğuna inanıyor. Ancak, süren hava saldırıları ve yetersiz kapasite nedeniyle onlara ulaşmak ciddi şekilde zor” dedi.

savasin-cocuklari-istanbulda-konusacak-h1523181708-806d3f

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.