TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'de muhalif lider Lee Jae-Myung'a suikast girişimi: Saldırgan anında ele geçirildi!

Güney Kore'nin önde gelen muhalif liderlerinden biri olan Lee Jae-myung, Busan'da düzenlediği basın toplantısında şok edici bir saldırıya maruz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
Güney Kore'de muhalif lider Lee Jae-Myung'a suikast girişimi: Saldırgan anında ele geçirildi!

Güney Kore'nin muhalif liderlerinden biri olan Lee Jae-myung, Busan'da düzenlediği basın toplantısında şok edici bir saldırıya uğradı. Lee, geçtiğimiz yılki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini az bir farkla kaybetmişti ve şimdi de boynuna saplanan bir bıçakla saldırıya maruz kaldı. Saldırı anı, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde gözler önüne serildi.

Lee, basın toplantısında konuşurken, 50'li ya da 60'lı yaşlarındaki bir saldırgan tarafından imza talebi bahanesiyle yaklaşıldı. Aniden saldırganın bıçağını çekmesiyle Lee'nin boynu sol taraftan kesildi. Olayın ardından saldırgan, hemen olay yerinde gözaltına alındı.

Yonhap Haber Ajansı, Lee'nin olaydan sadece 20 dakika sonra bilinci açık bir şekilde hastaneye götürüldüğünü bildirdi. Görüntülerde, kalabalığın şaşkınlık içinde dağıldığı ve çevredeki insanların saldırganı etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülüyor. Lee ise yerde yatarken, bir kişinin mendilini boynuna götürdüğü anlar kameralara yansıdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.