TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı, Moldova Hükümeti'ne karşı AIHM kararını açıkladı

Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Moldova Hükümeti'ne karşı AIHM'in SHOR Partisi davasını dinlemeye karar verdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı, Moldova Hükümeti'ne karşı AIHM kararını açıkladı

Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Moldova Hükümeti'nden çeşitli baskılara maruz kaldıklarını belirtti ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AIHM) SHOR Partisi tarafından Moldova aleyhine açılan davayı dinlemeye karar verdiğini duyurdu. Moldova Hükümeti'ni SHOR Partisi'ne uygulanan yasağı gerekçelendirmeye çağıran Gutul, bu hamlenin ülkenin demokratik ilkelerine zarar verdiğini vurguladı.

SHOR Partisi'nin kapatılmasının ardından AIHM'ye yapılan başvuruya ilişkin bugün yapılan açıklamada, Moldova Hükümeti'nin SHOR Partisi'ni yasaklamasını belgeler ve geçerli nedenlerle açıklaması isteniyor. AIHM'deki bu gelişmeyi takip eden avukatlar, mahkemenin davayı kabul etmesinin ve Moldova Hükümeti'nin bu yasağı gerekçelendirmeye davet edilmesinin önemini vurguladı.

GUTUL ULUSLARARASI ALANDA DA DESTEK ARAYIŞINDA

Başkan Gutul, Moldova Hükümeti tarafından uygulanan baskılarla mücadele ederken, uluslararası alanda da destek arayışında olduğunu belirtti. Küresel Gazeteciler Konseyi heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından Türk hükümeti ve medyasından da destek isteyen Gutul, yaşanan baskı ve haksızlıkların üstesinden gelmek için uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti.

SHOR Partisi'nin eski Başkan Yardımcısı Marina Tauber, Moldova Hükümeti'nin SHOR Partisi'ne uyguladığı yasağın demokrasiye ciddi bir darbe olduğunu vurgulayarak, mahkemenin davayı incelemeye almasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.