TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi, Akademisyenleriyle Dünya Bilim Listesinde Parlıyor!

Çukurova Üniversitesi, AD Scientific İndeksi'nde 417 akademisyeniyle büyük bir başarıya imza atarak dünya listelerinde kendine önemli bir yer edindi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 11:05
Kaynak: SERHAT AKARSU
Çukurova Üniversitesi, Akademisyenleriyle Dünya Bilim Listesinde Parlıyor!

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi, AD Scientific İndeksi ve dünya genelinde saygın bir konuma sahip Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından oluşturulan Dünya Bilim İnsanları Listesi'nde 417 bilim insanı ile yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

AD Scientific Index'te 417 akademisyen listede yer aldı

AD Scientific Index, dünyanın en büyük bilimsel indekslerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu indekste, Çukurova Üniversitesinden 417 akademisyen yer aldı. Bu sayı, Çukurova Üniversitesini Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında 13., tüm üniversiteler arasında 16. sıraya yerleştirdi.

Dünya'nın En Etkili Bilim İnsanları listesinde 24 akademisyen yer aldı

Stanford Üniversitesi-Elsevier tarafından oluşturulan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde ise Çukurova Üniversitesinden 24 akademisyen yer aldı. Bu liste, dünyanın saygın üniversitelerinden bilim insanlarını içeriyor.

çukurova üniversitesi-1

Başarıların ardında Çukurova Üniversitesi'nin desteği yer alıyor

Çukurova Üniversitesi, bilimsel araştırmalara verdiği destek ile dikkat çekiyor. Üniversite, akademisyenlerine kapsamlı fırsatlar sunarak, onların çalışmalarını desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu sayede, Çukurova Üniversitesi, geleceğin bilim insanlarını yetiştirerek ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Yıl bazında sıralamada yer alan Çukurova Üniversitesi'nin 16 bilim insanı şunlardır:

Fatih Özoğul Yeşim Özoğul Serkan Selli Sedat Gündoğdu Mehmet Bilgili Semra Paydaş İbrahim Ortaş Gülfeza Kardaş Mustafa Durmuş Ali Keskin İlker Ünal İsmail Çelik İlyas Eker S. S. Akavcı Gülüzar Atlı Altıner, Mahmut

Kariyer dönemi baz alındığında sıralamada yer alan Çukurova Üniversitesi'nin 18 bilim insanı şunlardır:

Fatih Özoğul Semra Paydaş Üner Tan Mustafa Canlı Yeşim Özoğul Gülfeza Kardaş Mehmet Bilgili Serkan Selli İlyas Eker İbrahim Ortaş İsmail Çelik Hasan Hüseyin Öztürk Vebil Yıldırım Ali Keskin Birgül Yazıcı Halime Paksoy Mehmet Salih Kırkgöz Oktay Bayat

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.