TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bangladeş'te sosyal medyaya erişim engeli

Bangladeş'te hükümet protestoları kontrol altına almak için sosyal medyaya erişim engeli getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
Bangladeş'te sosyal medyaya erişim engeli

Bangladeş’te hükümetin kamuya alınacak işçilerin kotalarında değişiklik yapması halkın tepkisini çekmiş ve protestoların başlamasına neden olmuştu. Artan protestoları kontrol altına almak amacıyla hükümet, yurt genelinde internet kesintilerine başvurmuştu. 11 gün süren internet kesintisi sonrası, internet yeniden açıldı ancak sosyal medya platformlarına erişim engeli getirildi.

Telekomünikasyon ve Bilgi İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Zunaid Ahmed Palak, yaptığı açıklamada internet kesintisinin sona erdiğini duyurdu. Ancak, Instagram, Twitter, WhatsApp, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya sitelerine erişim engellendiğini belirtti. Özellikle öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen protestoların ardından bu sitelere getirilen erişim engelinin, haberleşmeyi sınırlamak amacıyla yapıldığı bildirildi.

Bangladeş'te protestoların başlamasının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve protestolar sırasında toplamda 147 kişi hayatını kaybetmişti. Hükümetin aldığı bu kararların protestoları yatıştırıp yatıştıramayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.