TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Mahkemesi, SpaceX'in Starlink genişlemesini onayan FCC kararını destekledi

Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, FCC'nin SpaceX'in binlerce Starlink uydusunu konuşlandırmasına izin veren kararını onayladı. DISH Network ve çevre gruplarının itirazları reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
ABD Mahkemesi, SpaceX'in Starlink genişlemesini onayan FCC kararını destekledi

ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC) SpaceX'in uzaydan geniş bant internet hizmeti sağlamayı amaçlayan binlerce Starlink uydusunu konuşlandırmasına izin veren kararını onayladı.

MAHKEMENİN KARARI VE İTİRAZLARIN REDDİ

Cuma günü verilen kararda, mahkeme DISH Network ve amatör astronomlar ile karanlık gökyüzü savunucularından oluşan çevre gruplarının yasal itirazlarını reddetti. DISH Network'ün endişeleri, diğer uydularla sinyal karışması potansiyeli etrafında yoğunlaşmıştı. Çevre grubunun itirazı ise FCC'nin çevre yasalarına uygun davranmadığı yönündeydi.

FCC'NİN İLK ONAYI VE SPACEX'İN PLANLARI

FCC, 2022 sonunda SpaceX'in ikinci nesil Starlink uyduları için lisans vermişti. Bu karar, SpaceX'in yetersiz internet erişimi olan bölgelere geniş bant hizmeti sağlama hedefini desteklemekte.

JESSİCA ROSENWORCEL'İN AÇIKLAMASI VE KIRSAL DİJİTAL FIRSAT FONU

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, Starlink'in vaat ettiği hizmet seviyelerini karşılayamaması nedeniyle SpaceX'in Kırsal Dijital Fırsat Fonu kapsamında başvurusunun reddedildiğini açıkladı. Bu fon, SpaceX'in yetersiz hizmet alan ABD bölgelerine uydu interneti sunma çabalarını desteklemek için ayrılmıştı.

Mahkemenin kararı, SpaceX'in uzaydan internet hizmetlerini genişletme çabalarını ileriye taşıyan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Haber, uzay teknolojileri ve iletişim politikalarıyla ilgilenenleri yakından ilgilendiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.