TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'de ölümcül virüs alarmı! İlk vaka duyuruldu...

ABD'de sivrisineklerden insana bulaşan ve ölümcül sonuçlara yol açan doğu at ensefaliti (Eastern Equine Encephalitis) virüsü için kırmızı alarm verildi. Virüse yakalananların %30'u hayatını kaybederken, hayatta kalanlar ise ciddi nörolojik sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
ABD'de ölümcül virüs alarmı! İlk vaka duyuruldu...

Henüz koronavirüsün etkileri tam olarak atlatılamadan, dünya yeni bir salgın tehdidiyle karşı karşıya. ABD'de sivrisinekler aracılığıyla bulaşan doğu at ensefaliti virüsü, sağlık yetkililerini alarma geçirdi. Bu ölümcül hastalık, yakalananların yaklaşık yüzde 30'unun hayatını kaybetmesine neden oluyor.

MASSACHUSETTS'TE İLK VAKA

Massachusetts eyaletinde 80'li yaşlarında bir kişide tespit edilen virüs, bölgede büyük endişe yarattı. Sağlık yetkilileri, virüsün yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler alıyor.

SİVRİSİNEK İLAÇLAMASI VE ÖNLEMLER

Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla bölgede yoğun sivrisinek ilaçlaması yapılıyor. Ayrıca halk, sivrisinek ısırıklarından korunmak için uzun kollu kıyafetler giymeleri ve sivrisinek kovucu kullanmaları konusunda uyarılıyor. Özellikle akşam saatlerinde açık hava etkinlikleri yasaklanıyor.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Doğu at ensefaliti virüsü yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Maalesef hastalığa karşı henüz etkili bir tedavi yöntemi bulunmuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.