TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD askeri helikopterleri parça parça oldu

ABD'nin Colorado eyaletinde yaşanan fırtına sonrası 4'üncü Havacılık Tugayı'nda bulunan çok sayıda Apache, Chinook ve Black Hawk helikopteri zarar gördü. Helikopterlerin parçalanmış haldeki fotoğrafları dikkati çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 09:39
Kaynak: ALİ GÜRELİ
ABD askeri helikopterleri parça parça oldu

ABD 'nin Colorado eyaletinde yaşanan fırtına sonrası 4'üncü Havacılık Tugayı'nda bulunan çok sayıda Apache, Chinook ve Black Hawk helikopteri zarar gördü. Helikopterlerin parçalanmış haldeki fotoğrafları dikkati çekti.

Colorado eyaletinde meydana gelen şiddetli fırtına, ABD ordusuna ait 4'üncü Havacılık Tugayı'nda bulunan çok sayıda helikopterin ciddi şekilde zarar görmesine yol açtı. Fırtına sonucunda Apache, Chinook ve Black Hawk helikopterlerinin büyük bir kısmı parçalandı.

Yetkililer, fırtınanın etkisiyle helikopterlerin hava taşıtlarının yapısal bütünlüğünün büyük ölçüde bozulduğunu ve bazı uçakların tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Hasarın boyutunu ve onarımlar için gereken süreyi belirlemek amacıyla kapsamlı bir değerlendirme çalışması başlatıldı. Bu süreçte, hem helikopterlerin hem de operasyonel yeteneklerin etkilenip etkilenmediği inceleniyor.

Fırtınanın ardından yapılan ilk tespitler, hem askeri hem de sivil altyapı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor. ABD ordusu, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almayı planlıyor.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.