TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEV ve WWF-Türkiye'den sürdürülebilir bir gelecek için iş birliği

Türk Eğitim vakfı (TEV) ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde doğa eğitimi ve sürdürülebilirlik alanlarında uzun vadeli bir iş birliğine imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 09:17
Kaynak: Gamze Pehlivan
TEV ve WWF-Türkiye'den sürdürülebilir bir gelecek için iş birliği

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde doğa eğitimi ve sürdürülebilirlik alanlarında uzun vadeli bir iş birliğine imza attı.

TEV ve WWF-Türkiye, güçlerini birleştirdi. Çevre Haftası’nda gelecek için umut dolu bir adım atılan iş birliği kapsamında, sürdürülebilirlik ve doğa korumanın, eğitim içeriklerinin ayrılmaz bir parçası olması için birlikte çalışma gerçekleştirilecek.

"Sürdürülebilirlikte Ortaklık İş Birliği" Protokolü kapsamında sayıları 81 ilde 17.700’e ulaşan TEV bursiyerleri, TEVİTÖL ve TEV’in yapımına destek olduğu okulların öğrencileri için WWF-Türkiye uzmanlığıyla oluşturulan doğa koruma ve sürdürülebilirlik eğitimlerinin düzenlenmesinden doğa koruma ve sürdürülebilirlik alanlarına özel lisansüstü burslarının geliştirilmesine kadar geniş bir yelpazede iş birliğine imza atılacak.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, konuyla ilgili değerlendirmesinde, gençleri geleceğe hazırlamanın herkesin ortak yükümlülüğü olduğunu belirterek, "Bu ortaklık sayesinde gençlere, ihtiyaç duydukları 21. Yüzyıl becerilerinden belki de en önemlisini, sürdürülebilirlik donanımını verebilmeyi hedefliyoruz" dedi.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ise, "WWF-Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, sürdürülebilirlik alanındaki eğitimlerimizi güçlendirecek ve Türkiye'nin dört bir yanındaki TEV'li gençlerin doğa koruma ve sürdürülebilirlik konusunda yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri fırsatlar sunacak." ifadesi kullandı.

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.