TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son 53 yılın en sıcak Temmuz Ayı yaşandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak, Türkiye'nin son 53 yılın en sıcak Temmuz ayını yaşadığını duyurdu. Kurum, önümüzdeki hafta da sıcaklıkların artmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
Son 53 yılın en sıcak Temmuz Ayı yaşandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin Temmuz ayı sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığını açıkladı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, son 53 yılın en sıcak Temmuz ayının yaşandığını belirtti.

REKOR SICAKLIKLAR KAYDEDİLDİ

Bakan Kurum, Temmuz ayında kaydedilen en yüksek sıcaklığın 45.9 derece ile Cizre’de, en düşük sıcaklığın ise 5.2 derece ile Erzurum’da ölçüldüğünü ifade etti. Bu sıcaklık değerlerinin, Temmuz ayının ne denli sıcak geçtiğini gözler önüne serdiğini belirtti.

SICAKLIKLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK

Önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların artmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Kurum, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. "Bu nedenle vatandaşlarımızdan daha tedbirli olmalarını rica ediyorum," dedi.

VATANDAŞLARA UYARI

Bakan Kurum, aşırı sıcakların sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini hatırlatarak, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişilerin daha dikkatli olmalarını tavsiye etti. Bu sıcak hava dalgasının etkilerinin hafifletilmesi için bireysel önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.